τουρισμός
Στις διακοπές μας καλό είναι να μην σκεφτόμαστε τη δουλειά, όσο κι αν είναι δύσκολο

Πας διακοπές και το μόνιμο άγχος σου είναι η δουλειά; Τότε αυτοί είναι μερικοί τρόποι να το περιορίσεις!

Χαλαρώστε στις διακοπές

  • Βάλε το σωστό out of office

…και όρισε αντικαταστάτη. Όσο σπουδαία κι αν είναι η δουλειά σου, όλοι υποπτεύονται ότι κάποιες μέρες μέσα στο καλοκαίρι ή τις γιορτές θα λείψεις. Η αυτόματη απάντηση στο e-mail (ή και στο τηλέφωνο της εργασίας σου) θα επιβεβαιώσει τις υποψίες τους και δεν πρόκειται να τους ταράξει. Αρκεί να έχεις γράψει ένα ολοκληρωμένο κείμενο που θα ενημερώνει αφενός για το πότε θα επιστρέψεις και αφετέρου για το άτομο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν αντί για σένα αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Εδώ θα βρεις διάφορα υποδείγματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

  • Άφησε πίσω το laptop και όποτε μπορείς ξέχνα το κινητό σου

Σε καμία περίπτωση μην πάρεις μαζί σου τον υπολογιστή της δουλειάς. Ακόμα και αν τον ανοίξεις π.χ. για να βάλεις μουσική, θα είναι σαν να μην έλειψες λεπτό από το γραφείο. Άσε που όλο και κάτι θα δεις που θα σου θυμίσει τι σε περιμένει όταν επιστρέψεις. Έτσι κι αλλιώς το πιθανότερο είναι να έχεις πρόσβαση σε accounts της δουλειάς και από το κινητό σου -ειδικά εάν πρόκειται για εταιρική συσκευή. Επειδή λοιπόν όλοι οι πειρασμοί είναι γύρω σου, προσπάθησε να μειώσεις τουλάχιστον τις στιγμές που καταφεύγεις μηχανικά στην τεχνολογία. Μπορείς για παράδειγμα να κάνεις μια βόλτα χωρίς να πάρεις το κινητό σου ή να το “ξεχάσεις” στο δωμάτιο πριν από ένα γεύμα με την παρέα σου. Όσο περισσότερες θα είναι αυτές οι φορές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χαλάρωσή σου.

  • Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

Άλλη μία κίνηση που πιθανώς σου φαίνεται αδιανόητη. Όμως η επιλογή είναι εκεί για να την αξιοποιήσεις την κατάλληλη στιγμή. Πέρα από ενοχλητικά για τους άλλους, τα γκλινκ, γκλινκ από το mail σου, το teams ή άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με τη δουλειά σου είναι και πολύ αγχωτικά. Μπορεί οι συνάδελφοι, οι πελάτες ή όποιος άλλος σε προσεγγίζει μέσω αυτών να μην περιμένει απάντηση, καθώς ενημερώνεται ότι βρίσκεσαι σε άδεια, όμως όσο ο ήχος τους σου θυμίζει τη δουλειά που μένει πίσω, είναι δύσκολο να σε αφήσει να χαλαρώσεις. Ακόμα καλύτερα μάλιστα είναι να διαγράψεις προσωρινά από το κινητό σου οτιδήποτε σχετικό με δουλειά. Αν τίποτα από τα δύο δεν είναι εφικτό για σένα, φρόντισε τουλάχιστον να μην τα ανοίγεις κάθε φορά που χτυπάει μια ειδοποίηση. Είναι προτιμότερο να πεις ότι θα αφιερώνεις πχ. ένα τέταρτο κάθε πρωί για να τα βλέπεις μαζεμένα και να απαντάς στα επείγοντα, παρά να είσαι όλη την ώρα σε εγρήγορση εξαιτίας τους.

  • Αποδέξου ότι η δουλειά θα συνεχιστεί ενώ θα λείπεις

…και ζήσε τη στιγμή. Ακόμα και αν κάνεις όλα τα παραπάνω, αλλά από μέσα σου σε τρώει η σκέψη ότι εφόσον βρίσκεσαι εκτός γραφείου, τα πράγματα δεν γίνονται σωστά και όταν επιστρέψεις θα έχεις να αντιμετωπίσεις… τέρατα, τότε δεν πρόκειται να χαλαρώσεις. Πριν και πάνω λοιπόν από οτιδήποτε άλλο, μπαίνει η συμφιλίωσή σου με το γεγονός ότι η δουλειά θα είναι εκεί, ενώ εσύ όχι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι εκεί που βρίσκεσαι σωματικά και πνευματικά. Αν δυσκολεύεσαι, υπάρχουν τεχνικές γείωσης που θα σε βοηθήσουν να επικεντρωθείς στο τώρα αποσπώντας την προσοχή σου από αγχωτικές σκέψεις. Μην ξεχνάς ότι αυτές είναι οι διακοπές σου!

Πηγή: loveyourselfmagazine.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα