δολοφονία ΑΕΚ1
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME SPORTS
Σοκάρουν τα όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας που σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι στιγμές που περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονία 29χρονου που σημειώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από βίαιο οπαδικό περιστατικό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ένας μάρτυρας, «είχαν άγριες διαθέσεις (…). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε».

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος»

«Ήμασταν σε καφετέρια εγώ με άλλους τρεις φίλους. Πίναμε καφέ και μας ενημέρωσε το παλικάρι που έχει την καφετέρια ότι έρχονται κάποιοι για να κάνουν φασαρία. “Σηκωθείτε και φύγετε. Θα κλείσουμε και εμείς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος”, μας είπε», ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό μου, είδα από τη γωνία ότι ερχόντουσαν πολλά άτομα που κρατούσαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα που γυάλιζαν. Κατάλαβα ότι δεν θα προλάβαινα να φτάσω στο όχημά που γύρισα να φύγω. Το άφησα. Έσπασαν το μπροστά και το πίσω παρμπρίζ. Δεν χτυπήσαμε εμείς, αλλά άκουσα ότι έχουν χτυπηθεί άλλοι άνθρωποι. Αμαρτία από τον θεό! Πάλι καλά πρόλαβαν και έφυγαν, γιατί ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι στην καφετέρια», κατέληξε.

«Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε»

«Περίπου 10 παρά, είχα το μαγαζί μισογεμάτο και κάποιος ήρθε και με ειδοποίησε. Ήρθε ένα άτομο της ΑΕΚ και είπε πως θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου ‘πε σιγά σιγά να διώξω τον κόσμο», ανέφερε αρχικά άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτης μαγαζιού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μιλώντας στο OPEN.

«Μετά από 10 λεπτά άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200-300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20-30 ΑΕΚτζήδες», τόνισε.

Για τον νεκρό οπαδό της Ένωσης, ανέφερε πως τον «βρήκαν με μαχαιριές και τον μετέφεραν αιμόφυρτο», ενώ «άλλος αιμόφυρτος, Κροάτης, ήταν εδώ μπροστά στο μαγαζί σε άσχημη κατάσταση».

Αναφερόμενος στους χούλιγκαν, τόνισε: «Είχαν άγριες διαθέσεις (…). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε. Μισή ώρα κράτησε το συμβάν. Είχαν πολύ άγριες διαθέσεις, είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι». Τέλος, ανέφερε πως «είχε ακουστεί πως θα γίνει».

«Προσυνεννόηση από προχθές με χούλιγκανς του ΠΑΟ»

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί".

«Διετάχθη σε αστυνομικούς να τους έχουν σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν έφτασαν στην Αττική οδό, διασκορπίστηκαν σε πολλές εξόδους με έναν τελικό προορισμό.

Έφτασαν σαν κύριοι, διασκορπίστηκαν και από την πρώτη ανακριτική πράξη που έχει γίνει, αλλά και τα πρώτα στόματα που άνοιξαν λένε για προσυνεννόηση από προχθές με χούλιγκανς του ΠΑΟ. Με χούλιγκαν άλλης ομάδας, με τους οποίους είχαν προσυνεννοηθεί και είχαν στημένα ραντεβού ήδη. Είχαν προσυνεννοηθεί με τις κεφαλές των συνδέσμων για ραντεβού και εφοδιασμό των Κροατών χούλιγκανς.

Ευθύνες θα ζητηθούν καθώς σε αυτοκινητοπομπή στην εθνική οδό, δεν έγινε μπλοκάζ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Θα μπορούσαν σε έναν νομό σε όλη αυτή τη διαδρομή, να μαζευτούν αστυνομικές δυνάμεις και να μπλοκάρουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα, να ελεγχθούν τα άτομα και με το που διαπιστωθεί ότι είναι φίλαθλοι, λόγω της απαγόρευσης, να τους γυρίσουν πίσω.

Σύμφωνα με μία πρόχειρη απάντηση αξιωματικού, αυτό γίνεται όταν υπάρχει πομπή με λεωφορεία, τότε τα γυρίζουν πίσω. Στα επιβατικά αυτοκίνητα είναι λίγο δύσκολο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metamosxeusi
Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο μόλις 2 μήνες μετά την επέμβαση
Πέθανε ο πρώτος ασθενής που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού από από γενετικά τροποποιημένο χοίρο
Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο μόλις 2 μήνες μετά την επέμβαση