aek_opadoi
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ | INTIME
«Είχε ακουστεί πως θα γίνει», λέει αυτόπτης μάρτυτας - Ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες

Για οργανωμένη επίθεση – που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο – κάνουν λόγο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας που είδαν την πλατεία να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης το βράδυ της Δευτέρας στις 23:00, όταν ακόμα ήταν γεμάτη από κόσμο και παιδιά.

Τα όσα αναφέρουν γεννούν νέα ερωτήματα, καθώς περιγράφουν μία κατάσταση όπου 200 – 300 άτομα έφτασαν με ρόπαλα στην Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, έβαλαν φωτιές, άρχισαν να σπάνε και να χτυπούν ενώ η επίθεση κράτησε για περίπου μισή ώρα, με τους ίδιους στο μεσοδιάστημα να αποσύρονται να ανασυγκροτούνται και να επανέρχονται για να ξαναχτυπήσουν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Εάν υπήρχε αστυνομία, λένε, θα μπορούσε να προλάβει το κακό, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μισή ώρα μετά καθώς τους έπαιρναν τηλέφωνο οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατημένοι για αυτά που συνέβαιναν.

Μάλιστα ένας αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων αναφέρει ότι η επίθεση είχε ακουστεί ότι θα γίνει, ενώ είναι απορίας άξιο πώς κατάφεραν 200 άτομα οπλισμένα με ρόπαλα να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τις αρχές τη στιγμή μάλιστα που απαγορεύονται οι μετακινήσεις οπαδών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Η Ελληνική Αστυνομία στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως περίπου 100-120 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδρασαν «μαζί με Έλληνες οπαδούς - συνεργούς τους» που βρέθηκαν στον Περισσό.

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Το βίντεο με το «κομβόι» και τα ρόπαλα στο μετρό

Σε διάφορα βίντεο που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν μεταξύ άλλων φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν να διασχίζουν την εθνική οδό και να φτάνουν στην Αττική.

Αφού έφτασαν στην Αττική, τα αυτοκίνητα φαίνεται πως χωρίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Εκεί, με δοκάρια στα χέρια τους, επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ