fazoo
Φωτιά στον Κουβαρά: Κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm - Γλίτωσαν ελάχιστα ζώα

Τραγικές στιγμές βιώνει η χώρα με την πυρκαγιά να κατακαίει τον Κουβαρά καλύπτωντας 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες λόγω των ισχυρών ανέμων! Από την φωτιά δυστυχώς δεν γλύτωσε το καταφύγιο ζώων, Fazoo Farm.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σώθηκαν μόλις επτά σκυλιά και μία γάτα. 

Όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο καλούνται να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης και μεταφοράς ζώων. 

Γίνεται έκκληση σε όσους είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση και πανικός.

Συγκεκριμένα η σελίδα στο facebook "Πανελλαδική ηλεκτρονική διαμαρτυρία για τα ΖΩΑ" αναφέρει

Κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm. Από ότι διαβάσαμε, γλίτωσαν ελάχιστα ζωα. Καλό θα ήταν όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, να συντονιστούν μεταξύ τους, για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση και πανικός. Μόνο πένθος, θλίψη και οργή για τον άδικο χαμό τόσων ψυχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Φιλόζωων Εθελοντών Εκάλης, που έκανε γνωστό ότι καίγεται το καταφύγιο στο Λαγονήσι, «οποιοσδήποτε χρειάζεται μεταφορά και απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων από καταφύγια με φορτηγά παρακαλούμε να μας καλέσει στο 2131364020».

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι άνοιξε στις 18:00 για να υποδεχθεί ζώα σε ανάγκη.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

Στο Kalyvia Riding Club St. Georg, στην Ανάβυσσο, υπέθυνοι του Ομίλου ανοίγουν τους χώρους για να απελευθερωθούν τα ζώα.

Πρόκειται για πάνω από 10 άλογα τα οποία βρίσκονται μαζί με ανθρώπους και σκυλιά, περιμένοντας βοήθεια από Πυροσβεστική και Αρχές για την άμεσα απομάκρυνσή τους.

Ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κουβαρά, Αντώνης Αντωνίου μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν και το δικό τους κτίριο και να μεταφέρουν τα άλογα άμεσα σε ασφαλέστερο σημείο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Σχολεία: «Μπλόκο» στη δικαιολόγηση των απουσιών λόγω γρίπης μετά την 1η Απριλίου για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών
Δεν υπήρξε θετική απάντηση του υπουργείου Υγείας στο προφορικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας
Σχολεία: «Μπλόκο» στη δικαιολόγηση των απουσιών λόγω γρίπης μετά την 1η Απριλίου για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών
ekdromi.jpg
Περί εκδρομών, μετακινήσεων και προγραμμάτων....σχολεία τουριστικά πρακτορεία και μαθητές πελάτες
Οι επισκέψεις και οι εκδρομές ολόκληρων τάξεων, που να είναι προσιτές για την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών όλο και μειώνονται και δίνουν τη...
Περί εκδρομών, μετακινήσεων και προγραμμάτων....σχολεία τουριστικά πρακτορεία και μαθητές πελάτες