Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
«Είναι σημαντικό να προσδιοριστεί τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία»

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το ρεπορτάζ του ο Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σήμερα (17/07) αναμένεται το επίσημα πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων για την πολύνεκρη τραγωδία της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στην εμπορική αμαξοστοιχία βρέθηκε ύποπτη ουσία νόθευσης καυσίμων, ίχνη ξυλολίου ανιχνεύθηκαν στις εξωτερικές πλευρές του μοιραίου τρένου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα μετά από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά – στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Το ξυλόλιο είναι μια ουσία, η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Με βάση το πόρισμα, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ εξετάζονται τα «ύποπτα» φορτία από τη Βουλγαρία  τα οποία ενδεχομένως να δίνουν μία νέα διάσταση για την φονική έκρηξη, αλλά και οι αντιρρήσεις των πραγματογνώμων για τα επίσημα πορίσματα.

«Κύριο ζητούμενο είναι πλέον να προσδιοριστεί τι ακριβώς μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και εάν – σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν – κουβαλούσε παράνομο φορτίο με διαλύτες για νοθεία καυσίμων», τονίζει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrikos
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί
Την ίδια ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον βρίσκεται ένα βήμα πριν την...
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί