Νάουσα: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο
Εισαγγελική έρευνα πραγματοποιείται σχετικά με το θάνατο 8χρονου αγοριού από τη Νάουσα

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο 8χρονου αγοριού από τη Νάουσα, που άφησε χτες βράδυ την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, ο θάνατός του φαίνεται να προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Εισαγγελική παρέμβαση

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζήτησε να επισυναφθούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και το σύνολο των φακέλων από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε ο 8χρονος, όπως επίσης οι καταθέσεις των γονιών του.

Το ιστορικό

Το αγοράκι την Παρασκευή το απόγευμα ανέβασε πυρετό, όμως οι γονείς θεώρησαν ότι ήταν κάτι απλό και το αντιμετώπισαν με αντιπυρετικά. Το Σάββατο ο πυρετός δεν υποχωρούσε και ταυτόχρονα το παιδί άρχισε να κάνει εμετούς. Οι τραγικοί γονείς το μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο Νάουσας. Οι γιατροί αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για κάποια ίωση, και εικόνα του ήταν καλύτερη ωστόσο προχώρησαν σε περαιτέρω εξετάσεις.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, επέστρεψαν στο σπίτι τους και όταν πήγαν ξανά στο νοσοκομείο οι γιατροί τους ζήτησαν να παραμείνουν για νοσηλεία για περαιτέρω διερεύνηση

Ωστόσο, την Κυριακή οι τιμές στις νέες εξετάσεις ήταν πάρα πολύ υψηλές και η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε. Οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αρχικά το πήγαν στο Γεννηματά, όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

Δυστυχώς, το αγοράκι δεν τα κατάφερε κι άφησε την τελευταία του πνοή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα