Καιρός: Προειδοποίηση για κεραυνούς και χαλάζι από το μεσημέρι - Πού θα βρέξει
Βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Προειδοποίηση για κεραυνούς και χαλάζι

Από το πρωί της Κυριακής (11.6.2023) βρέχει σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει από το Σάββατο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για την απότομη αλλαγή του καιρού και για έντονες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται από το πρωί θα επεκταθούν τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα. 

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΜΥ, «επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα σήμερα και αύριο με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις».

Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε χθες, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος». 

Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αθήνα. Οι σφοδρές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και την Δευτέρα, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από την Τρίτη.

Αττική: Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Κυριακή αναμένονται αρκετές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς την περιοχή της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και του βόρειου βορειοδυτικού Αιγαίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα εξαπλωθούν στο σύνολο της χώρας, καθώς και στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου.

Έκανε λόγο για πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, καθώς και για ισχυρούς κεραυνούς, ενώ τόνισε ότι οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 
Στην Αττική, προς το μεσημέρι, οι συννεφιές που παρατηρούνταν τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται και στη συμπρωτεύουσα.

Ο καιρός θα είναι άστατος και τη Δευτέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα
Ο ράπερ «Μιχαλάρας» μαζί με τον δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου στους...
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα
kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς