Θρήνος και οργή για το χαμό της 19χρονης: «Για δύο ώρες χάσαμε δύο ανθρώπους»
​​​​​​​Ως εδώ !Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει! Όλοι Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Οργή, αγανάκτηση και σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη η οποία περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο που είχε καλέσει.

Η άτυχη κοπέλα το πρωί της Τρίτης ένιωσε αδιαθεσία και έντονους πόνους στην κοιλιά. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της καλούσε επανειλημμένως το ΕΚΑΒ, το οποίο άργησε, σύμφωνα με καταγγελία του, σχεδόν τρεις ώρες να φτάσει στο σημείο.

«Για δύο ώρες χάσαμε δύο ανθρώπους, να μη ξαναγίνει σε άλλο άνθρωπο» είπε ο κουνιάδος της κοπέλας.

Το χρονικό

Το πρωί της Τρίτης παραπονέθηκε στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να φτάσει ασθενοφόρο και να την παραλάβει. Τελικά έφτασε στις 13:00, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Οι συγγενείς αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης. Επίσης, διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 ενώ η πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε στις 10 το πρωί.

Η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πλέον αναμένονται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα και τον εντοπισμό των υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα είχε διαταχθεί ΕΔΕ για τη διαχείριση του περιστατικού από την πλευρά του ΕΚΑΒ η οποία έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και το πόρισμά της αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο θάνατός της 19χρονης προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία.

nekri

Κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη" σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7 μμ

 

Όλοι Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα)

Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας!

Μία 64χρονη στην Κω που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς «παραδείσους» της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό. Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος, είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Ο πρώην υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης κυνικά ομολόγησε σε δήλωσή του με αφορμή τα 2 τραγικά περιστατικά, ότι δε συμφέρει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ για μία ακόμη φορά ψάχνει «σταθμάρχες» να φορτώσει τις ευθύνες της πολιτικής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

- Την ώρα που με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων), από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια αντίστοιχα.

- Καθημερινά τριάντα περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.

- Την ώρα που το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες επάνδρωσης 50 με 55 ασθενοφόρων, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο που στην πλειοψηφία τους αφορούν συμβασιούχους ενώ συνταξιοδοτείται πολλαπλάσιος αριθμός διασωστών.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα «κοστολογημένα» προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Ως εδώ !Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!

Όλοι Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στη μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν περιμένουμε ούτε στιγμή. Κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα αναμονής μας στοιχίζει «ακριβά»!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synaylia_allileggyis
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα Τρίτη 7 μμ στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα Τρίτη 7 μμ στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
club-party.jpg
Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση
Tο δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο...
Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση