Κοινωνία

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στα στελέχη του ΟΣΕ

σύγκρουση τρένων
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ποινική δίωξη στα στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ποινική δίωξη για παράβαση καθηκόντος ασκήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Τι κατέθεσαν

Τα δύο μέλη, σύμφωνα με το larissanet φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται στη Λάρισα Ιταλοί εμπειρογνώμονες μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία