Χοληστερίνη: Αυτό είναι το πρώτο προειδοποιητικό σύμπτωμα που εμφανίζεται βράδυ
Unsplash

Η χοληστερίνη είναι ένα από τα συστατικά του σώματός μας, το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς η αύξησή της πάνω από το φυσιολογικό εύρος τιμών προκαλεί ανησυχία. Αυτή η ανησυχία προκύπτει από το ότι η αυξημένη χοληστερόλη έχει συσχετισθεί κυρίως με τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ίσως να έχουμε υψηλή χοληστερίνη και θα μας κάνουν να τρέξουμε στο γιατρό για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Express ο Dr. David R. Sullivan, μπορεί να έχουμε συμπτώματα υψηλής χοληστερόλης που έχουμε τη δυνατότητα να τα δούμε στα πόδια μας.

Dr Sullivan σημείωσε: «Το κάψιμο του πόνου που μπορούμε να νιώσουμε στα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά τη νύχτα, θα μπορούσε να είναι προειδοποιητικό σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης».

«Αυτός ο πόνος θα μπορούσε να υποδεικνύει αθηροσκλήρωση, μια συσσώρευση πλάκας που σχηματίζεται στα αιμοφόρα αγγεία σας, η οποία εμποδίζει το αίμα να ρέει ελεύθερα».

Ο Dr Sullivan πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με τον πόνο της καθημερινής φθοράς, αυτό το προειδοποιητικό σημάδι υψηλής χοληστερόλης που βρίσκεται στα πόδια και μεταφράζεται από τον εγκέφαλο ως κάψιμο ή πόνος θα εμφανιστεί ενώ ξεκουράζεστε στο κρεβάτι. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα άκρα σας δεν παίρνουν αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο».

Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει τέτοια συμπτώματα συνιστάται να ζητήσει από το γιατρό του μια άμεση εξέταση χοληστερόλης στο αίμα. Με την πάροδο του χρόνου, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υπερβολική χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

elme_peiraia
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πειραιά για τη «βιομηχανία» διώξεων εκπαιδευτικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί, σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στη ΔΔΕ Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στις νέες...

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πειραιά για τη «βιομηχανία» διώξεων εκπαιδευτικών