Χοληστερίνη: Αυτό είναι το πρώτο προειδοποιητικό σύμπτωμα που εμφανίζεται βράδυ
Unsplash

Η χοληστερίνη είναι ένα από τα συστατικά του σώματός μας, το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, καθώς η αύξησή της πάνω από το φυσιολογικό εύρος τιμών προκαλεί ανησυχία. Αυτή η ανησυχία προκύπτει από το ότι η αυξημένη χοληστερόλη έχει συσχετισθεί κυρίως με τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ίσως να έχουμε υψηλή χοληστερίνη και θα μας κάνουν να τρέξουμε στο γιατρό για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Express ο Dr. David R. Sullivan, μπορεί να έχουμε συμπτώματα υψηλής χοληστερόλης που έχουμε τη δυνατότητα να τα δούμε στα πόδια μας.

Dr Sullivan σημείωσε: «Το κάψιμο του πόνου που μπορούμε να νιώσουμε στα δάχτυλα των ποδιών, ειδικά τη νύχτα, θα μπορούσε να είναι προειδοποιητικό σημάδι υψηλών επιπέδων χοληστερόλης».

«Αυτός ο πόνος θα μπορούσε να υποδεικνύει αθηροσκλήρωση, μια συσσώρευση πλάκας που σχηματίζεται στα αιμοφόρα αγγεία σας, η οποία εμποδίζει το αίμα να ρέει ελεύθερα».

Ο Dr Sullivan πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με τον πόνο της καθημερινής φθοράς, αυτό το προειδοποιητικό σημάδι υψηλής χοληστερόλης που βρίσκεται στα πόδια και μεταφράζεται από τον εγκέφαλο ως κάψιμο ή πόνος θα εμφανιστεί ενώ ξεκουράζεστε στο κρεβάτι. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα άκρα σας δεν παίρνουν αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο».

Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει τέτοια συμπτώματα συνιστάται να ζητήσει από το γιατρό του μια άμεση εξέταση χοληστερόλης στο αίμα. Με την πάροδο του χρόνου, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υπερβολική χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ Δελφών
Τσίπρας από Δελφούς: "Θεωρείτε λογικό να παίρνει ο δάσκαλος 800 ευρώ και να πληρώνει ενοίκιο 400;"
«Δεν είναι πατριωτισμός να μην έχουμε σχολεία» - Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την Παιδεία
Τσίπρας από Δελφούς: "Θεωρείτε λογικό να παίρνει ο δάσκαλος 800 ευρώ και να πληρώνει ενοίκιο 400;"