Δολοφονία Καραϊβάζ
Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, για την οποία έχουν συλληφθεί δύο αδέρφια 40 και 48 ετών, τα οποία απολογούνται την Τετάρτη, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο φυσικοί αυτουργοί, αλλά και το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία. Την ίδια ώρα ερευνώνται τα κίνητρα της δολοφονίας και αναζητείται ο ηθικός αυτουργός, ενώ εξετάζεται και η σύνδεσή τους με τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ειδικών Φρουρών, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο»: «Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου, δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη».

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή αυτός που λένε «στην πιάτσα», αυτός που έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνει τουλάχιστον ακόμα μία δολοφονία από σειρά θυμάτων συμβολαίων θανάτου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για αυτή του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Γέρακα, στις 18 Ιουνίου 2022. Ο 40χρονος που έχει συλληφθεί, όπως προέκυψε, είχε σχέσεις με το θύμα και μάλιστα στο παρελθόν είχαν «πέσει» σε αστυνομικό μπλόκο όπου τους είχε γίνει έλεγχος. Τότε επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκε σε πρόσωπο το οποίο επίσης το όνομα του περιλαμβάνεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα δύο αδέλφια που έχουν συλληφθεί τα είχε κατονομάσει «πληροφοριοδότης» που είχε επικοινωνήσει με το τμήμα Εκβιαστών την 1η Αυγούστου του 2021, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του επί σειρά ετών αστυνομικού συντάκτη και τέσσερις μήνες πριν από τη δολοφονία του πυγμάχου με το προσωνύμιο «dirty harry», στις 6-12-2021 στο Γαλάτσι.

Ο «πληροφοριοδότης» ενημέρωνε πως ετοιμάζονταν να σκοτώσουν τον πυγμάχο, ως αντεκδίκηση για την δολοφονία του 58χρονου με το προσωνύμιο «Κεφάλας», στις 15 Μαίου 2021, που ήταν ένα από τα πιο παλιά ονόματα της νύχτας. Από την έρευνα προέκυψε πως ο πυγμάχος 7 περίπου μήνες πριν την δολοφονία του και συγκεκριμένα στις 19-5-2021 είχε δεχτεί και ο ίδιος προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του. Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του, ο «DIRTY HARRY», έγινε αποδέκτης νέου μηνύματος. Ο αποστολέας αυτή την φορά τον ενημέρωνε και για τα τέσσερα αυτά άτομα.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα πρόσωπα αυτά την χρονική περίοδο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραιβάζ.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, τα δύο αδέλφια ενεργοποίησαν ίδια κεραία τηλεφωνίας ενώ κατά την ώρα της δολοφονίας οι δύο συλληφθέντες όπως και ακόμα ένα άτομο από τους τέσσερις παρουσιάζουν «κενά» στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.

Λίγη ώρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση και οι τρεις ενεργοποίησαν κεραίες τηλεφωνίας στις ίδιες περιοχές, ενώ περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι δύο από αυτούς ενεργοποίησαν από κοινού κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου, αναρτώντας στο Facebook κοινή τους φωτογραφία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται ενώ την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα