δολοφονία Καραϊβάζ
George Vitsaras/SOOC
Τι ανέφερε η αστυνομία για τις συλλήψεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Επίσημες δηλώσεις έκανε η ελληνική αστυνομία σχετικά τις συλλήψεις που έγιναν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, οι δράστες φαίνεται πως είχαν κάνει πρόβα μία μέρα πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Συλλογή στοιχείων

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την ενημέρωση της ελληνικής αστυνομίας, οι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

«Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν», ανέφερε ο αξιωματικός στην ενημέρωση για την υπόθεση.

Συμπλήρωσε πως είναι «αξιοσημείωτο το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας» και έκανε λόγο πως οι συλληφθέντες είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι συλληφθέντες

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως «Οι δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου 2021» και επιβεβαίωσε πως «Πρόκειται για έναν σαραντάχρονο και έναν σαραντάχρονο που έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση».

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή ενώ οι έρευνες και για άλλους εμπλεκόμενους συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής, ενώ επιπλέον ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ripansi_fotia_attiki1.jpg
Πολεοδομία και ρύπανση: Γιατί ο αέρας στις ελληνικές πόλεις γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος
Ο καθαρός αέρας στις ελληνικές πόλεις τείνει να γίνει σπάνιο αγαθό, καθώς η κλιματική κρίση εντείνει την ατμοσφαιρική ρύπανση και επιδεινώνει τις...
Πολεοδομία και ρύπανση: Γιατί ο αέρας στις ελληνικές πόλεις γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος