Σε όλους μας έχει συμβεί να αγοράσουμε το αγαπημένο μας είδος φρούτου και μετά από 1-2 μέρες να έχει ήδη πιάσει μούχλα ακόμα και μέσα στο ψυγείο.
Ο ρυθμός με τον οποίο μουχλιάζουν τα φρούτα συνήθως εξαρτάται από την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό, το πότε συλλέχθηκε το φρούτο και τον τρόπο αποθήκευσης. Για παράδειγμα, τα μούρα μουχλιάζουν συνήθως πιο γρήγορα από άλλα φρούτα, επειδή η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι πολύ υψηλή.
Περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε τα φρούτα σας να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, παραθέτει η διατροφολόγος Rachel Fine, ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition. Ακολουθούν οι συμβουλές της σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσετε να σχηματίζουν μούχλα πολύ γρήγορα διάφορα είδη φρούτων.
Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι μερικά από τα πιο γρήγορα φρούτα ως προς το πότε μουχλιάζουν.
Τι να κάνετε:
Για να το καταπολεμήσετε, ξεπλύνετε πρώτα τα μούρα σας στο δοχείο τους κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε ξανά τα μούρα, αυτή τη φορά σε διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και τέσσερα μέρη νερού.
Ένα άλλο κοινό φρούτο που μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα, ειδικά αν τα αγοράσετε σε μάτσο/τσαμπί, είναι οι μπανάνες. Και συχνά φέρνουμε μπανάνες στο σπίτι και τις βάζουμε μέσα σε κάποιο μπολ με φρούτα, ή σε δίσκο στον πάγκο της κουζίνας μας. Θέλετε να τις διατηρήσετε περισσότερο χρόνο; αλλάξτε το πού και πώς τις αποθηκεύετε:
Το αιθυλένιο που παράγεται από τις μπανάνες αυξάνει τον ρυθμό αλλοίωσης. Οπότε για να το καταπολεμήσετε, κρεμάστε τις μπανάνες για να ενθαρρύνετε τη ροή του αέρα και να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των εκπομπών αιθυλενίου σε μια περιοχή
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ