Κοινωνία 0

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι παρενέργειες του εμβολίου

pvw kleinw rantevou gia tin triti dosi tou emvoliou
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Να δίνονται στοιχεία για όλες τις παρενέργειες των εμβολίων»

O Πρόεδρος Ελληνική Πνευμονολογικής εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, δήλωσε ότι το ποσοστό της Ελλάδας είναι το ίδιο με αυτό της ΕΕ και των ΗΠΑ, δηλαδή θάνατοι 0,008, πολύ χαμηλό ποσοστό που συναντάμε σε όλα τα φάρμακα.

«Σωστό» χαρακτήρισε ο Στέλιος Λουκίδης, «να δίνονται στοιχεία για όλες τις παρενέργειες των εμβολίων».

Ο Πρόεδρος Ελληνική Πνευμονολογικής εταιρείας εξήγησε στον ΑΝΤ1 ότι τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΕΟΦ προέρχονται κατά «50% από πολίτες και κατά 50% από δομές υγείας».

Σημείωσε δε πως, «το ποσοστό της Ελλάδας είναι το ίδιο με αυτό της ΕΕ και των ΗΠΑ. Δηλαδή θάνατοι 0,008, πολύ χαμηλό ποσοστό που συναντάμε σε όλα τα φάρμακα».

Επεσήμανε ότι παρενέργεια μπορεί να είναι και ο πυρετός, ότι «υπάρχουν πολλές αντιδράσεις που άπτονται του φόβου και του άγχους» και πως «η πιο συχνή παρενέργεια είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης, άλλη παρενέργεια μπορεί να είναι και ο πυρετός».

Και κατέληξε για το θέμα ότι, «σε κάθε άνθρωπο που υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή, πρέπει ο ασθενής να ξέρει ότι υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη φερόμενη ίωση που καταγγέλλεται πως μεταδίδεται από σκυλιά, απάντησε χαρακτηριστικά: «Μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία