Μαθητές σε σχολείο με μάσκες
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Με δηλώσεις του ο Στέλιος Λουκίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις του κορονοϊού και το πιθανό μέλλον για την προστασία των μαθητών.

Στο CNN Greece μίλησε ο Στέλιος Λουκίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταλλάξεις και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς και με ποιους τρόπους θα προασπιστεί η υγεία των μαθητών με το άνοιγμα των σχολείων

Πιο συγκεκριμένα, "τα παιδιά έχουν μεγάλη κοινωνικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναμενόμενο είναι η κοινωνικότητα αυτή να παραμείνει στα σχολεία στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις κρουσμάτων μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ σωστό να υπάρχει μία εβδομαδιαία επιδημιολογική παρακολούθηση των παιδιών μέσω των self test έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός ή στην αρχική φάση της νόσου να μπορεί να απομονώνεται για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα το οποίος δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μέρες".

Με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία θα λειτουργήσει η καθιέρωση ή μη της μάσκας στα σχολεία, "η χρήση μάσκας σε μεγάλους συγχρωτισμούς παραμένει και σήμερα επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να ζητήσει τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες, αν δεν γνωρίζει προηγουμένως τα επιδημιολογικά δεδομένα".

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στα σχολεία, δεν θεωρεί πως με τα τωρινά δεδομένα κρίνεται απαραίτητη η χρήση μάσκας στους μαθητές, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μία σταθερή άποψη, καθώς η πορεία του Covid-19 εξελίσσεται.

Έτσι, ανάλογα με τα στοιχεία που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα θα καθοριστεί το αν και το πού θα αξιοποιηθεί η μάσκα, "Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούμε να βάλουμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους ή όχι; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή".

Παράλληλα, ανέφερε την υψηλή μεταδοτικότητα και σχετική ηπιότητα που χαρακτηρίζει προς στιγμήν την παραλλαγή "Κένταυρος", ενώ έκανε μνεία και στα νέα στοχευμένα εμβόλια που βρίσκονται σε φάση δοκιμής, δίχως ακόμα να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για την περαιτέρω αποτελεσματικότητά τους. 

Πηγή: CNN Greece

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φτωχεια
Η χώρα με τις Rolls-Royce… αλλά 4,5 εκατ. παιδιά πεινούν - Πώς 1 στα 3 ζει στη φτώχεια;
Έκθεση-σοκ αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια παιδιά στη Βρετανία στερούνται βασικά αγαθά, ενώ ακόμη και εργαζόμενοι γονείς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Η χώρα με τις Rolls-Royce… αλλά 4,5 εκατ. παιδιά πεινούν - Πώς 1 στα 3 ζει στη φτώχεια;
Δημήτρης Κουτσούμπας
Κουτσούμπας: «Φανταστείτε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη στον τραγέλαφο που περιγράφεται στο βιβλίο του κ. Τσίπρα»
Δ. Κουτσούμπας: Το βιβλίο του Α. Τσίπρα επιχειρεί με όρους πολιτικού κουτσομπολιού να δικαιώσει τις αντιλαϊκές επιλογές του
Κουτσούμπας: «Φανταστείτε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη στον τραγέλαφο που περιγράφεται στο βιβλίο του κ. Τσίπρα»
ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα
Τα δύο φαγητά που «κλέβουν» χρόνια από το δέρμα σου, σύμφωνα με ενδοκρινολόγο
Ποια καθημερινά τρόφιμα επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας και τι να επιλέγεις για πιο νεανική όψη
Τα δύο φαγητά που «κλέβουν» χρόνια από το δέρμα σου, σύμφωνα με ενδοκρινολόγο
κλειδιά αυτοκινήτου
Το αυτοκίνητο ξεκινά… αλλά το κλειδί μένει πίσω: Η παγίδα του keyless που λίγοι ξέρουν
Αν έχεις ασύρματο κλειδί αυτοκινήτου, αυτή είναι η παγίδα που μπορεί να σε αφήσει… χωρίς αμάξι
Το αυτοκίνητο ξεκινά… αλλά το κλειδί μένει πίσω: Η παγίδα του keyless που λίγοι ξέρουν