Μαθητές σε σχολείο με μάσκες
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Με δηλώσεις του ο Στέλιος Λουκίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις του κορονοϊού και το πιθανό μέλλον για την προστασία των μαθητών.

Στο CNN Greece μίλησε ο Στέλιος Λουκίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταλλάξεις και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς και με ποιους τρόπους θα προασπιστεί η υγεία των μαθητών με το άνοιγμα των σχολείων

Πιο συγκεκριμένα, "τα παιδιά έχουν μεγάλη κοινωνικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναμενόμενο είναι η κοινωνικότητα αυτή να παραμείνει στα σχολεία στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις κρουσμάτων μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ σωστό να υπάρχει μία εβδομαδιαία επιδημιολογική παρακολούθηση των παιδιών μέσω των self test έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός ή στην αρχική φάση της νόσου να μπορεί να απομονώνεται για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα το οποίος δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μέρες".

Με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία θα λειτουργήσει η καθιέρωση ή μη της μάσκας στα σχολεία, "η χρήση μάσκας σε μεγάλους συγχρωτισμούς παραμένει και σήμερα επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να ζητήσει τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες, αν δεν γνωρίζει προηγουμένως τα επιδημιολογικά δεδομένα".

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στα σχολεία, δεν θεωρεί πως με τα τωρινά δεδομένα κρίνεται απαραίτητη η χρήση μάσκας στους μαθητές, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μία σταθερή άποψη, καθώς η πορεία του Covid-19 εξελίσσεται.

Έτσι, ανάλογα με τα στοιχεία που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα θα καθοριστεί το αν και το πού θα αξιοποιηθεί η μάσκα, "Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούμε να βάλουμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους ή όχι; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή".

Παράλληλα, ανέφερε την υψηλή μεταδοτικότητα και σχετική ηπιότητα που χαρακτηρίζει προς στιγμήν την παραλλαγή "Κένταυρος", ενώ έκανε μνεία και στα νέα στοχευμένα εμβόλια που βρίσκονται σε φάση δοκιμής, δίχως ακόμα να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για την περαιτέρω αποτελεσματικότητά τους. 

Πηγή: CNN Greece

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
«Ίσως τα θύματα να μην είναι 57» – Συγκλονίζουν οι αναφορές στη δίκη για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
αρτεμις
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά το 1972 ταξίδεψε πιο μακριά από ποτέ – Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης