Μαθητές σε σχολείο με μάσκες
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με δηλώσεις του ο Στέλιος Λουκίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις του κορονοϊού και το πιθανό μέλλον για την προστασία των μαθητών.

Στο CNN Greece μίλησε ο Στέλιος Λουκίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταλλάξεις και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς και με ποιους τρόπους θα προασπιστεί η υγεία των μαθητών με το άνοιγμα των σχολείων

Πιο συγκεκριμένα, "τα παιδιά έχουν μεγάλη κοινωνικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναμενόμενο είναι η κοινωνικότητα αυτή να παραμείνει στα σχολεία στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις κρουσμάτων μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ σωστό να υπάρχει μία εβδομαδιαία επιδημιολογική παρακολούθηση των παιδιών μέσω των self test έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός ή στην αρχική φάση της νόσου να μπορεί να απομονώνεται για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα το οποίος δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μέρες".

Με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία θα λειτουργήσει η καθιέρωση ή μη της μάσκας στα σχολεία, "η χρήση μάσκας σε μεγάλους συγχρωτισμούς παραμένει και σήμερα επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να ζητήσει τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες, αν δεν γνωρίζει προηγουμένως τα επιδημιολογικά δεδομένα".

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στα σχολεία, δεν θεωρεί πως με τα τωρινά δεδομένα κρίνεται απαραίτητη η χρήση μάσκας στους μαθητές, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μία σταθερή άποψη, καθώς η πορεία του Covid-19 εξελίσσεται.

Έτσι, ανάλογα με τα στοιχεία που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα θα καθοριστεί το αν και το πού θα αξιοποιηθεί η μάσκα, "Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούμε να βάλουμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους ή όχι; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή".

Παράλληλα, ανέφερε την υψηλή μεταδοτικότητα και σχετική ηπιότητα που χαρακτηρίζει προς στιγμήν την παραλλαγή "Κένταυρος", ενώ έκανε μνεία και στα νέα στοχευμένα εμβόλια που βρίσκονται σε φάση δοκιμής, δίχως ακόμα να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για την περαιτέρω αποτελεσματικότητά τους. 

Πηγή: CNN Greece

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΡΟΧΑΙΟ
Σοκ στη Ρόδο με το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη
Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε στις 15:30 και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, προσθέτοντας ακόμα μια δυσάρεστη ιστορία στους δρόμους του νησιού.
Σοκ στη Ρόδο με το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη
piesi-1021x576.jpg
Υπέρταση: γιατί ο τακτικός έλεγχος είναι κρίσιμος για όλες τις ηλικίες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, ειδικοί επισημαίνουν ότι η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη αποτελούν το πιο αποτελεσματικό μέσο προστασίας...
Υπέρταση: γιατί ο τακτικός έλεγχος είναι κρίσιμος για όλες τις ηλικίες