meth-koronoios-giatroi-nosokomeio
Συγκεκριμένη είναι η περίοδος που διαρκεί η ανοσία κατά του κορονοϊού, είτε είναι φυσική, είτε τεχνητή.

Ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης μίλησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" για τις νέες μεταλλάξεις της Όμικρον.

Ο κ. Λουκίδης τόνισε πως γνωρίζουμε με σιγουριά ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μέσο θωράκισης ενάντια στον ιό και πως η ανοσία, είτε φυσική, είτε τεχνητή έχει ημερομηνία λήξης, η οποία εκτιμάται πως είναι στους 6 μήνες.

"Υπάρχει μια μεγάλη διασπορά αυτήν την περίοδο, η οποία έγκειται στην εποχή που διανύουμε, στο ότι δεν υπάρχουν μέτρα" δήλωσε ο γιατρός, και επισήμανε πως παρ’ όλα αυτά οι νοσηλείες είναι δυσανάλογες της διασποράς και δεν παρατηρούνται οι πνευμονίες που βλέπαμε παλαιότερα.

Αναφορικά με τα συμπτώματα post – covid, ο κ. Λουκίδης είπε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι αυτή στην οποία τα συμπτώματα κρατάνε για έως 12 εβδομάδες και η δεύτερη στην οποία κρατάνε πολύ περισσότερο, ενώ υπάρχουν και ψυχολογικές συνέπειες.

Εξήγησε, επίσης, πως η μόλυνση σε επίπεδο αριθμών κινείται από τους νεότερους, αλλά σε επίπεδο νοσηλειών κατευθύνεται από τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή