τηγάνι
Ανακαλύφθηκε ότι οι γυναίκες που προσπαθούσαν να συλλάβουν είχαν έως και 40% χαμηλότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν ζωντανό μωρό

Τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να εντοπιστούν στα μαγειρικά σκεύη, το μακιγιάζ και τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να κάνουν τις γυναίκες υπογόνιμες, σύμφωνα με νέα μελέτη που γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τους κινδύνους των υπερφθοροαλκυλικών ουσιών ή PFAS, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της DAILY MAIL.

Αυτές οι «για πάντα χημικές ουσίες» - που ονομάζονται έτσι επειδή μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια - έχουν συνδεθεί με τα πάντα, από τον καρκίνο μέχρι τη στειρότητα.

Πρόσφατα στοιχεία από ερευνητές σε Αμερική και Σιγκαπούρη υποδηλώνουν ότι η επίδραση του PFAS στη γονιμότητα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι υποψιαζόμαστε.

Ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με διάφορους τύπους PFAS στο αίμα τους που προσπαθούσαν να συλλάβουν είχαν έως και 40% χαμηλότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν ζωντανό μωρό.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως προειδοποίηση για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές

Δημοσιεύοντας τα ευρήματα στο περιοδικό  Science of The Total Environment,  ο συγγραφέας Dr Nathan Cohen, τόνισε, ότι θα η μελέτη πρέπει να χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης.

«Η ουσία PFAS μπορεί να διαταράξει τις αναπαραγωγικές ορμόνες και έχει συνδεθεί με καθυστερημένη έναρξη της εφηβείας και αυξημένους κινδύνους για ενδομητρίωση καθώς και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σε προηγούμενες μελέτες», είπε.

«Αυτό που προσθέτει η μελέτη είναι ότι το PFAS μπορεί επίσης να μειώσει τη γονιμότητα σε γυναίκες που είναι γενικά υγιείς και προσπαθούν φυσικά να συλλάβουν», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»