βιβλία
Κλέφτης χειρογράφων βιβλίων ισχυρίζεται ότι ωθήθηκε από την αγάπη του για το διάβασμα

Πρώην υπάλληλος εκδοτικού οίκου, ο οποίος έκλεψε χειρόγραφα βιβλίων των Μάργκαρετ Άτγουντ, Σάλι Ρούνεϊ και Ίαν ΜακΓιούαν υποστήριξε ότι είχε «διακαή επιθυμία» να αισθανθεί ως επαγγελματίας στον τομέα των εκδόσεων και δεν είχε σκοπό να προωθήσει για κυκλοφορία τα κλοπιμαία.

Ο Φίλιπο Μπερναρντίνι ομολόγησε τον Ιανουάριο την ενοχή του για απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα για την κλοπή περισσότερων από 1.000 χειρογράφων.

Ο Μπερναντίνι εργαζόταν ως συντονιστής δικαιωμάτων στο Λονδίνο, στον οίκο Simon & Schuster, ο οποίος δεν εμπλέκεται σε κανένα από τα αδικήματα του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Ο Μπερναντίνι προσποιήθηκε ότι ήταν ατζέντης ή εκδότης μέσω email για να αποκτήσει μυθιστορήματα και άλλα έργα από συγγραφείς και τους εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα με το The Bookseller, με βάση δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο Φίλιπο Μπερναντίνι είπε ότι δεν διέρρευσαν ποτέ τα χειρόγραφα που απέκτησε, αλλά «ήθελε να τα κρατήσει κοντά του και να είναι ένας από τους λίγους που θα τα χαρούν, προτού καταλήξουν σε βιβλιοπωλεία».

Σε δήλωσή του είπε ότι ένιωσε μια «ιδιαίτερη και μοναδική σύνδεση με τον κάθε συγγραφέα, σχεδόν σαν να ήταν ο επιμελητής του βιβλίου» όταν διάβαζε κάποια από τα χειρόγραφα.

Αναφερόμενος λεπτομερώς στο σχέδιό του να αποκτήσει τα χειρόγραφα, ο Μπερναρντίνι είπε ότι «είδε να διανέμονται σε συντάκτες, ατζέντηδες ή ακόμα και σε άτομα εκτός του κλάδου» και αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορούσε και ο ίδιος να τα αποκτήσει.

«Γιατί το έκανε; Γιατί κάποιος να καταβάλει τέτοιες προσπάθειες για να αποκτήσει τόσα πολλά αδημοσίευτα χειρόγραφα και μετά να μην κάνει τίποτα με αυτά; Να μην τα πουλήσει. Να μην τα δημοσιεύσει. Δεν επιδιώκει να πλουτίσει από αυτά;» ανέφερε η συνήγορος του Μπερναρντίνι, Τζένιφερ Μπράουν σε αίτηση προς το δικαστήριο.

«Ήθελε να διαβάζει βιβλία προτού εκδοθούν» εξήγησε.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!