Thumbnail
«Βομβαρδισμός» μηνυμάτων σε Πατρινούς: «Κατηγορείστε για παιδεραστία»

Τις τελευταίες ημέρες, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολλών κατοίκων της Πάτρας, έχει φτάσει ένα μήνυμα «μαΐμού», που υποτίθεται ότι αποστέλλεται από την Ελληνική Αστυνομία, την Interpol κ.λπ. και κατηγορεί τον παραλήπτη ακόμα και για παιδεραστία.

Πρόκειται για μία ασύλληπτη απάτη από κύκλωμα το οποίο εκμεταλλευόμενο τις τραγικές συγκυρίες σχετικά με υποθέσεις παιδεραστίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιχειρεί να αποκομίσει κέρδη από ανυποψίαστους πολίτες, σύμφωνα με το pelop.gr.

Μέσω προειδοποιητικών e-mail, τυχαία, ενημερώνουν ότι έχει καταγραφεί η δράση τους σε ύποπτα κυκλώματα που σχετίζονται με παιδεραστία και παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Δεν σταματούν εκεί και επικαλούνται εισαγγελική εντολή, καλώντας τους να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, με την επισήμανση πως κάτι τέτοιο θ’ αποφευχθεί αν καταβάλουν ένα υψηλό ποσό, προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση και έτσι αποφύγουν τον διασυρμό.

Μήνυμα απάτης

Όπως φαίνεται στο αρχείο-ντοκουμέντο, οι επιτήδειοι στη «δικαστική κλήση» χρησιμοποιούν το σήμα της ΕΛΑΣ, ενώ το έγγραφο έχει ως δήθεν αποστολέα τον πρόεδρο της Europol και υπογράφεται από τον «επικεφαλής» της Αστυνομίας κ. Σκούρα.

Μέσω της επιστολής ενημερώνουν: «Διαπράξατε το αδίκημα, αφού στοχοποιηθήκατε στο διαδίκτυο. Η προβολή βίντεο παιδικής πορνογραφίας και γυμνές φωτογραφίες-βίντεο ανηλίκων, καταγράφηκαν από την Αστυνομία στον κυβερνοχώρο και αποτελούν απόδειξη των αδικημάτων σας».

Στη συνέχεια απειλούν με διαβιβαστικό στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να προχωρήσουν στην άμεση σύλληψη από το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, ενημερώνουν πως θα υπάρξει αναγραφή του ονόματός τους στο «Εθνικό Μητρώο Σεξουαλικών Παραβατών».

Το κύκλωμα εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στη δημοσιότητα τρέχουν καθημερινά υποθέσεις παιδεραστίας και παιδοφιλίας, οπότε προσπαθούν να εντοπίσουν εύπιστους πολίτες, που θα πανικοβληθούν κι από εκεί ίσως καταφέρουν ν’ αποκομίσουν χρήματα.

Αν κάποιος απαντήσει στο συγκεκριμένο e-mail, τότε η διαδικασία συνεχίζεται με άλλο το οποίο αναφέρουν: «Για να πιστοποιήσουμε ότι εσείς είστε πράγματι αυτός στον οποίο απευθύνεται, δώστε μας κάποιους κωδικούς».

Μάλιστα, σε έναν ζητήθηκε χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο