Νέα Σμύρνη - Ασύλληπτο: Η συμμορία ανηλίκων ήθελε να αποτελειώσει τον 15χρονο
«Μην πάω στο Παίδων και τον φάω, θα τον φάμε τον π@@@@η».

Τρόμο προκαλούν τα ευρήματα από τα κινητά των τεσσάρων ανηλίκων που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης για την επίθεση με μαχαίρι και τη ληστεία 15χρονου στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή.

Οι συνομιλίες από τα κινητά των τεσσάρων συλληφθέντων σοκάρουν καθώς δείχνουν την ύπαρξη οργάνωσης που λειτουργούσε με όρους συμμορίας. Συγκεκριμένα οι έμπειροι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών εντόπισαν συνομιλίες τους κατά τις οποίες οι ανήλικοι μέτρα αναζητούν τρόπους για να γλιτώσουν τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

Συγκεκριμένα από τα ευρήματα στα κινητά τους υπάρχουν διάλογοι στους οποίους τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων ηλικίας 16 και 17 ετών έψαχναν να βρουν που υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και αν αυτές τους έχουν καταγράψει, αλλά και πώς έπρεπε να σχεδιάσουν, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη συλληφθούν ποτέ.

Ωστόσο το πιο τρομακτικό είναι οι συνομιλίες μετά την επίθεση στον 15χρονο στη Νέα Σμύρνη, όταν τον είχαν αφήσει αιμόφυρτο να αιμορραγεί με τραύμα στο μηρό στη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς οι τέσσερις ανήλικοι ήθελαν να πάνε στο Νοσοκομείο Παίδων που νοσηλευόταν ο έφηβος για να τον αποτελειώσουν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το OPEN στις συνομιλίες αναφέρεται η φράση: «Μην πάω στο Παίδων και τον φάω, θα τον φάμε τον π@@@@η».

Για την επίθεση συνελήφθησαν ένας 16χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες ηλικίας 16 και 17 ετών οι ο οποίο κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας για –κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι τα τέσσερα μέλη της συμμορίας του ήταν φίλοι του και έκανε παρέα μαζί τους τον τελευταίο μήνα.

«Τους ξέρω. Τον τελευταίο μήνα έκανα παρέα μαζί τους. Έβγαλαν μαχαίρι και μου πήραν το κινητό. Μου ζήτησαν και χρήματα. Όταν αντέδρασα με μαχαίρωσαν στο πόδι για να μην τους κυνηγήσω. Νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha.

Η επίθεση εναντίον του

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29 Ιανουαρίου, σε πάρκο της Νέας Σμύρνης περικύκλωσαν ξαφνικά 15χρονο Ουκρανό και τον μαχαίρωσαν στον δεξί του μηρό, ενώ τον χτύπησαν με γροθιές σε όλο το σώμα του.

Αμέσως μετά, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνό του, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα