Σούπερ μάρκετ: «Φωτιά» οι τιμές των προϊόντων - «Απλησίαστα» τυρί, γάλα και λάδι
Πώς κυμαίνονται οι τιμές βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Απλησίαστα είναι πλέον πολλά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, «βαραίνοντας» κι άλλο το ήδη ασήκωτο καλάθι των αγοραστών με νέες αυξήσεις.

Μεγάλη είναι η οικονομική διαφορά στα τυριά, τα αλλαντικά, αλλά και άλλα προϊόντα, καθώς για παράδειγμα, η φέτα πωλείται στα 15 ευρώ, το κασέρι στα 20 ευρώ και η γαλοπούλα στα 18 ευρώ!

Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα αποτελούν ελληνικά προϊόντα, άρα μη εισαγόμενα, η τιμή τους παραμένει ανεξήγητα υψηλή, παρά τις όποιες δικαιολογίες έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς.

Μεγάλες ανατιμήσεις

Μάλιστα καταναλωτές αναφέρουν στον ALPHA πως υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες μεγάλες ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά, όπως το κασέρι, του οποίου η τιμή “σκαρφάλωσε” την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στα 19,5 ευρώ το κεφάλι ενώ μέχρι πρότινος κόστιζε 15 ευρώ. Επίσης επισημαίνεται πως την τελευταία εβδομάδα έγιναν ανατιμήσεις από 0,30 ευρώ έως 0,80 ευρώ σε ελληνικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος και ο φυσικός χυμός.

Τον τελευταίο χρόνο η τιμή του ελληνικού γιαουρτιού έχει σημειώσει μια αύξηση της τάξεως του 26,6%. Αναλυτικά: γιαούρτι 200 γραμμαρίων στην Ελλάδα πωλείται 1,30 ευρώ, στην Ισπανία 0,90 ευρώ, στην Πορτογαλία 1 ευρώ. Σημαντική αύξηση κατέγραψε και το ελληνικό γάλα. Όπως έδειξαν τα στοιχεία της Eurostat, το ελληνικό γάλα αυξήθηκε κατά 26%. Δηλαδή γάλα 1 λίτρου κοστίζει 1,87 ευρώ στην Ελλάδα, 1,35 ευρώ στην Ιταλία και 1,25 ευρώ στην Γαλλία.

Για το θέμα των ανατιμήσεων στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης μίλησε καταναλωτής. Όπως είπε, ενώ αρχικά χρειαζόταν 20 ευρώ για να αγοράσει τα βασικά είδη από το σούπερ μάρκετ ,τώρα πρέπει να ξοδέψει 30 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα