Εργασία σε υπολογιστή: Πώς να διατηρήσετε την υγεία σας – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Δουλεύετε σε υπολογιστή; Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε την υγεία σας και πρέπει να τον γνωρίζετε

Πολλές είναι οι επιπτώσεις στο σώμα από την εργασία στον υπολογιστή, καθώς ο εργαζόμενος κάθεται για πολλές ώρες στο γραφείο.

Η εργασία σε υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής, αυξάνοντας τον κίνδυνο για χρόνια προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να παραμείνετε υγιείς ενώ εργάζεστε σε υπολογιστή.

Τρόποι για να παραμείνετε υγιείς:

Καλή στάση σώματος

Όταν διαβάζετε ένα email ή πρέπει να κάνετε ένα meeting με πελάτες, καλό είναι να σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο κάθεστε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Science of Physical Therapy Science, η κακή στάση του σώματος μπορεί να πιέσει τους μύες και τις αρθρώσεις, οδηγώντας σε προβλήματα ισορροπίας, κόπωση και πόνο στην πλάτη και στον αυχένα.

Επιπλέον, μπορεί να κάνει την κίνηση στην καθημερινότητα άβολη, επίπονη και δυσάρεστη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε το σώμα και τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση.

Τα χέρια και τα αντιβράχια σας πρέπει να είναι παράλληλα με το πάτωμα, ενώ οι αγκώνες σου πρέπει να είναι υπό γωνία 90 μοιρών, υποστηρίζει η Alyssa Kuhn, DPT, φυσιοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Keep the Adventure Alive. Κρατήστε το κεφάλι, το λαιμό και τον κορμό σας σε όρθια θέση. Βάλτε τα πόδια σας στο πάτωμα για να στηρίζετε το βάρος. Αν τα πόδια σας δεν φτάνουν στο πάτωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υποπόδιο.

Επενδύστε σε εργονομικά έπιπλα

Πολύ χρήσιμη είναι μια επένδυση σε εργονομικό εξοπλισμό όπως ένα καλό γραφείο ή μια καρέκλα με ένα κατάλληλο μαξιλάρι καθίσματος και οσφυϊκή υποστήριξη.

Αυτός ο τύπος επίπλων μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα τη σωστή στάση για το σώμα σας, ισχυρίζεται η Kuhn, αποτρέποντας τον περαιτέρω πόνο και την ταλαιπωρία. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εργονομικά αξεσουάρ γραφείου, όπως μαξιλαράκια πληκτρολογίου και ποντικιών, για να στηρίξετε τους καρπούς σας. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε ό,τι μπορείτε με πράγματα που έχετε στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ένα προσωρινό γραφείο τοποθετώντας τον φορητό υπολογιστή σας πάνω σε ένα κουτί στον πάγκο, λέει η Kuhn. Για να προσθέσετε οσφυϊκή υποστήριξη σε οποιαδήποτε καρέκλα, «τυλίξτε μια πετσέτα ή μια μπλούζα στη γωνία στη βάση της καρέκλας», προτείνει η Brittany Ferri, PhD, OTR / L, CPRP, εργοθεραπεύτρια και ιδρύτρια της Simplicity of Health.

«Αυτό θα βοηθήσει στη στήριξη του κάτω μέρους και του υπόλοιπου σώματος», επισημαίνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα