skordilis-manolis-seismos
Aπαιτείται περισσότερος χρόνος και συγκεκριμένα «ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλη Σκορδίλη

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η «ταυτότητα» του σεισμικού επεισοδίου που σημειώθηκε νωρίτερα στην Εύβοια, όπως μεταφέρει στο GRTimes ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, απαιτείται περισσότερος χρόνος και συγκεκριμένα «ένα με δύο 24ωρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή εάν θα ακολουθήσει μετασεισμός. Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, καθώς έχει περάσει μόλις μία ώρα και μερικά λεπτά», όπως λέει συγκεκριμένα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ μιλώντας για το επίκεντρο του σεισμού, σημειώνει πως πρόκειται για χώρο όπου «δεν παρουσιάζει υψηλή σεισμική δραστηριότητα», γνωστοποιώντας ακόμη πως «μεγάλοι σεισμοί στη συγκεκριμένη τοποθεσία καταγράφηκαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα».

Σύμφωνα πάντοτε με τον ειδικό, το σημερινό (28/12) περιστατικό δε συνδέεται με εκείνο που σημειώθηκε σε προγενέστερο χρόνο (29/11) στην Εύβοια, καθώς όπως λέει «το επίκεντρο του σεισμού του Νοεμβρίου εντοπίζεται 65 χλμ. νοτιοανατολικά από εκείνο του σημερινού». Όπως ξεκαθαρίζει, «η εστία του σημερινού σεισμού εντοπίζεται 4-5 χλμ. ανατολικά απο την περιοχή των Ψαχνών, στην κεντρική Εύβοια».

Σε ό,τι αφορά τη σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, ο κ. Σκορδίλης μεταφέρει ότι «εάν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δούμε ότι είναι ανησυχητικά, τότε θα πρέπει πράγματι να συγκληθεί η Επιτροπή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς