Άνοιγμα σχολείων
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Παγώνη: Οι γονείς δεν πρέπει να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμη και με ήπια συμπτώματα - Ο «ιός της καμήλας» σκοτώνει 1 στους 3 που κολλάει

Για την έξαρση των ιώσεων μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι πάντα μετά τον Νοέμβριο παρατηρείται το φαινόμενο, ωστόσο φέτος είναι εντονότερο, καθώς τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού λαμβάναμε μέτρα ασφαλείας κι αυτό είχε ως συνέπεια να προστατευόμαστε από ιώσεις.

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, «η κορύφωση των ιώσεων και της γρίπης, παρατηρείται από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου και για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, γιατί ακόμη κι αν νοσήσουν τα συμπτώματα θα είναι ηπιότερα». «Η γρίπη μας ανησυχεί περισσότερο από τον κορονοϊό, αυτήν την περίοδο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα και δεν πρέπει οι γονείς τους να τα στέλνουν σχολείο ακόμη και με ήπια συμπτώματα.

Ο «ιός της καμήλας» σκοτώνει 1 στους 3 που κολλάει

Σε σχέση με τον «ιό της καμήλας», η Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι είναι γνωστός από το 2012. Μεταδίδεται είτε από επαφή με καμήλα, είτε δια μέσου της αναπνευστικής οδού. Δεν μεταδίδεται εύκολα, αλλά ο ένας στους τρεις που κολλάει τον ιό, καταλήγει.

Γρίπη: Λίγοι οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει

Ανέφερε δε πως μέσα σε ένα διήμερο εφημερίας, στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», εμφανίστηκαν 1.300 περιστατικά με γρίπη. «Έχουν γίνει μέχρι στιγμής 2,5 εκ. εμβολιασμοί και είναι σχετικά λίγοι» πρόσθεσε. Αναφερόμενη στο «στρεπτόκοκκο Α», είπε ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί και το μόνο που χρειάζεται είναι έγκαιρη διάγνωση για να δοθεί έγκαιρα η αντιβίωση. Τα δε συμπτώματα στα παιδιά που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο υψηλός πυρετός και ο έντονος πονόλαιμος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPAIDEYTIKOS
«Έμαθες πολλά γράμματα καιρός να τα γυρίσεις στα παιδιά του λαού μας»
Σχετικά με την αλήθεια που διαπίστωσε πως έκρυβε η προτροπή του πατέρα της, πριν από τριανταπέντε χρόνια, να διοριστεί στην εκπαίδευση, μετά τις...
«Έμαθες πολλά γράμματα καιρός να τα γυρίσεις στα παιδιά του λαού μας»