Νοσοκομείο
Τα Σαββατοκύριακα τα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αττική ασφυκτιούν από ασθενείς λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων σε ανήλικα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πολλοί γονείς με τα παιδιά τους επισκέφτηκαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αττική, με βασική αιτία την έξαρση των λοιμώξεων. Μάλιστα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η αναμονή το Σάββατο και την Κυριακή έφθασε μέχρι και τις 8 ώρες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στο ethnos.gr.

«Σε κάθε εφημερία των δύο παιδιατρικών Νοσοκομείων Αγλαΐα Κυριακού, Αγίας Σοφίας προσέρχονται για εξέταση πάνω από 700 παιδιά για εξέταση με λοιμώξεις, γρίπη, κορονοϊό και άλλα νοσήματα» σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Γεμάτα τα νοσοκομεία

Βασικός παράγοντας για την αύξηση των άρρωστων παιδιών στα νοσοκομεία το Σαββατοκύριακο, αποτελεί και η υποστελέχωση Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας.

Αυτό οδηγεί τους γονείς στα νοσηλευτικά κέντρα για να θεραπεύσουν τα παιδιά τους με αναμονή ωρών, αν και κάποιες από αυτές τις λοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπισθούν και εκτός νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως έδειξε και μελέτη για τα «Οικονομικά και λειτουργικά στοιχεία των δημόσιων νοσοκομείων 2010 – 2020» που πραγματοποίησαν ο καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας Νίκος Πολύζος και ο Απόστολος Λέτσιος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, ότι περίπου το 40% των νοσηλειών που πραγματοποιούνται στη χώρα μας θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και μέσα από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δηλαδή από τις περίπου 2,5 εκατ. νοσηλείες που γίνονται ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία, περίπου οι 1 εκατ. νοσηλείες θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Οι ειδικοί πάντως καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων και οι υγειονομικές αρχές είναι σε ετοιμότητα, καθώς εκτιμάται πως θα υπάρξει έκρηξη περιστατικών στις γιορτές. Όσο η θερμοκρασία θα πέφτει, τα κρούσματα θα αυξάνονται ακόμη περισσότερο. Οι μολύνσεις αφορούν κυρίως σε λοιμώξεις του αναπνευστικού με πυρετό και σε πέντε διαφορετικούς τύπους ιώσεων:

  • Γρίπη Α και Β
  • Αδενοϊος
  • Αναπνευστικός RSV
  • Πνευμονιόκκοκος
  • Στρεπτόκκοκος

Τα αίτια της έξαρσης των λοιμώξεων είναι:

  • Όλες οι ιώσεις όπως και η γρίπη έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές.
  • Η μακροχρόνια χρήση μάσκας.
  • Η μείωση των κοινωνικών επαφών ως μέτρο για την πρόληψη της Covid-19 τα τελευταία 2,5 χρόνια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Μαθητές με αναπηρίες: Μέχρι πότε θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης
Τι προβλέπει το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους» για τα παιδιά...
Μαθητές με αναπηρίες: Μέχρι πότε θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης