ΠΑΙΔΙΑ
Σκηνές που προκαλούν σοκ εκτυλίσσονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας με δεκάδες παιδιά να είναι παρατημένα

Όχι ένα ή δύο, αλλά  συνολικά 81 παιδιά φιλοξενούνται αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και είναι παιδιά που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση ή παιδιά που κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλο το οικογενειακό τους περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό.

Η υπόθεση των «εγκαταλελειμμένων» παιδιών έρχεται στο προσκήνιο μετά την φρικτή καταγγελία κακοποίησης ενός 7χρονου και μιας 13χρονης από έναν 14χρονο. «Δεν φταίει το προσωπικό. Δεν φταίει το νοσοκομείο. Κάνουν ό,τι μπορούν. Δεν φταίνε. Φταίει ο εισαγγελέας που φέρνει τα παιδιά εδώ μέσα».

paidon-aglaia-kiriakou

Η κόρη του κύριου Χρήστου είναι ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο με εισαγγελική εντολή στο Αγλαΐα Κυριακού. Όπως λέει στο LIVE NEWS, οι συνθήκες είναι άθλιες αλλά και επικίνδυνες για να μεγαλώσουν μικρά παιδιά.

«Η μικρή κλαίει συνέχεια. Έχει χάσει βάρος. Έχει στρες και έχει να φάει 4 μέρες».

Η ανήλικη βρίσκεται από αρχές του μήνα στο νοσοκομείο, και όπως λέει ο πατέρας της, μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με την αδελφή της και τη μητέρα της.

«Ήταν ένα κρεβάτι για τρία άτομα. Δύο παιδιά και την μητέρα τους που αναγκαστικά θα έπρεπε να είναι εκεί. Δεν κακίζω νοσοκομείο. Είναι άψογοι οι γιατροί υπερβαίνουν εαυτό να φροντίσουν όλα τα παιδιά».

Όπως εξηγεί, τα παιδιά που μένουν για καιρό μέσα στο νοσοκομείο αρχίζουν να γίνονται επιθετικά προς τα άλλα παιδιά. «Μπαίνουν παιδιά φτύνουν, βρίζουν, χτυπάνε. Δεν φταίνε οι νοσηλευτές. Οι συνθήκες είναι απερίγραπτες».

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σ’ αυτά τα παιδιά είναι απλώς μία στέγη και ένα πιάτο φαΐ. Δεν φοιτούν σε κανονικό σχολείο και δεν λαμβάνουν τακτικά ψυχολογική υποστήριξη.

Πολύ συχνά μάλιστα τα παιδιά αυτά ανακυκλώνουν μέσα στο νοσοκομείο τη βία που έχουν ζήσει στο προβληματικό περιβάλλον από το οποίο απομακρύνθηκαν.

Παιδιά που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση ή παιδιά που κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλο το οικογενειακό τους περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό.

Χωρίς ειδική φροντίδα, εποπτεία και κατάλληλες δομές πρόνοιας, εγκλωβίζονται για μήνες ίσως και για χρόνια μέσα στα νοσοκομεία.

Οι σκηνές ντοκουμέντο σε βίντεο που εξασφάλισε το LIVE NEWS φανερώνουν την προβληματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αγλαΐα Κυριακού.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iereas
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον κληρικό καταγγέλλει ο 23χρονος
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες
Μία επιτυχία και δύο αιτήσεις μακριά από τους 5124 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο μέσω του γραπτού πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ που αφορά όλα τα...
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες