ΠΑΙΔΙΑ
Σκηνές που προκαλούν σοκ εκτυλίσσονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας με δεκάδες παιδιά να είναι παρατημένα

Όχι ένα ή δύο, αλλά  συνολικά 81 παιδιά φιλοξενούνται αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και είναι παιδιά που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση ή παιδιά που κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλο το οικογενειακό τους περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό.

Η υπόθεση των «εγκαταλελειμμένων» παιδιών έρχεται στο προσκήνιο μετά την φρικτή καταγγελία κακοποίησης ενός 7χρονου και μιας 13χρονης από έναν 14χρονο. «Δεν φταίει το προσωπικό. Δεν φταίει το νοσοκομείο. Κάνουν ό,τι μπορούν. Δεν φταίνε. Φταίει ο εισαγγελέας που φέρνει τα παιδιά εδώ μέσα».

paidon-aglaia-kiriakou

Η κόρη του κύριου Χρήστου είναι ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο με εισαγγελική εντολή στο Αγλαΐα Κυριακού. Όπως λέει στο LIVE NEWS, οι συνθήκες είναι άθλιες αλλά και επικίνδυνες για να μεγαλώσουν μικρά παιδιά.

«Η μικρή κλαίει συνέχεια. Έχει χάσει βάρος. Έχει στρες και έχει να φάει 4 μέρες».

Η ανήλικη βρίσκεται από αρχές του μήνα στο νοσοκομείο, και όπως λέει ο πατέρας της, μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με την αδελφή της και τη μητέρα της.

«Ήταν ένα κρεβάτι για τρία άτομα. Δύο παιδιά και την μητέρα τους που αναγκαστικά θα έπρεπε να είναι εκεί. Δεν κακίζω νοσοκομείο. Είναι άψογοι οι γιατροί υπερβαίνουν εαυτό να φροντίσουν όλα τα παιδιά».

Όπως εξηγεί, τα παιδιά που μένουν για καιρό μέσα στο νοσοκομείο αρχίζουν να γίνονται επιθετικά προς τα άλλα παιδιά. «Μπαίνουν παιδιά φτύνουν, βρίζουν, χτυπάνε. Δεν φταίνε οι νοσηλευτές. Οι συνθήκες είναι απερίγραπτες».

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σ’ αυτά τα παιδιά είναι απλώς μία στέγη και ένα πιάτο φαΐ. Δεν φοιτούν σε κανονικό σχολείο και δεν λαμβάνουν τακτικά ψυχολογική υποστήριξη.

Πολύ συχνά μάλιστα τα παιδιά αυτά ανακυκλώνουν μέσα στο νοσοκομείο τη βία που έχουν ζήσει στο προβληματικό περιβάλλον από το οποίο απομακρύνθηκαν.

Παιδιά που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση ή παιδιά που κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλο το οικογενειακό τους περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό.

Χωρίς ειδική φροντίδα, εποπτεία και κατάλληλες δομές πρόνοιας, εγκλωβίζονται για μήνες ίσως και για χρόνια μέσα στα νοσοκομεία.

Οι σκηνές ντοκουμέντο σε βίντεο που εξασφάλισε το LIVE NEWS φανερώνουν την προβληματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αγλαΐα Κυριακού.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλινικη
Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι αποκαλύπτει γιατρός
Δανός δότης–πατέρας σχεδόν 200 παιδιών φέρεται να μετέδωσε μετάλλαξη TP53 που αυξάνει έως 90% τον κίνδυνο καρκίνου
Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι αποκαλύπτει γιατρός
Αγρότες με τρακτέρ
Κλιμακώνουν οι αγρότες: Γενική απεργία σε όλη τη Δυτική Μακεδονία την Τρίτη
Κλειστοί οι δήμοι, αποκλεισμοί υπηρεσιών και μαζικές μετακινήσεις σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Λάρισα στο νέο κύμα αγροτικών κινητοποιήσεων
Κλιμακώνουν οι αγρότες: Γενική απεργία σε όλη τη Δυτική Μακεδονία την Τρίτη
dania.jpg
Ρήξη στο Βορρά: Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας «δείχνουν» τις ΗΠΑ ως πιθανή απειλή
Για πρώτη φορά, η Κοπεγχάγη καταγράφει τον στενότερο σύμμαχό της ως παράγοντα κινδύνου, με φόντο την ένταση για τη Γροιλανδία και τον γεωπολιτικό...
Ρήξη στο Βορρά: Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας «δείχνουν» τις ΗΠΑ ως πιθανή απειλή
opel-emblem.jpg
Μαζική ανάκληση 50.591 Opel στην Ελλάδα - Επικίνδυνοι οι αερόσακοι
Η Stellantis και η Opel Ελλάς καλούν τους κατόχους να σταματήσουν αμέσως την οδήγηση και να επισκεφθούν εξουσιοδοτημένα συνεργεία για αντικατάσταση...
Μαζική ανάκληση 50.591 Opel στην Ελλάδα - Επικίνδυνοι οι αερόσακοι