ΠΑΙΔΙΑ
Σκηνές που προκαλούν σοκ εκτυλίσσονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας με δεκάδες παιδιά να είναι παρατημένα

Όχι ένα ή δύο, αλλά  συνολικά 81 παιδιά φιλοξενούνται αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και είναι παιδιά που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση ή παιδιά που κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλο το οικογενειακό τους περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό.

Η υπόθεση των «εγκαταλελειμμένων» παιδιών έρχεται στο προσκήνιο μετά την φρικτή καταγγελία κακοποίησης ενός 7χρονου και μιας 13χρονης από έναν 14χρονο. «Δεν φταίει το προσωπικό. Δεν φταίει το νοσοκομείο. Κάνουν ό,τι μπορούν. Δεν φταίνε. Φταίει ο εισαγγελέας που φέρνει τα παιδιά εδώ μέσα».

paidon-aglaia-kiriakou

Η κόρη του κύριου Χρήστου είναι ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο με εισαγγελική εντολή στο Αγλαΐα Κυριακού. Όπως λέει στο LIVE NEWS, οι συνθήκες είναι άθλιες αλλά και επικίνδυνες για να μεγαλώσουν μικρά παιδιά.

«Η μικρή κλαίει συνέχεια. Έχει χάσει βάρος. Έχει στρες και έχει να φάει 4 μέρες».

Η ανήλικη βρίσκεται από αρχές του μήνα στο νοσοκομείο, και όπως λέει ο πατέρας της, μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με την αδελφή της και τη μητέρα της.

«Ήταν ένα κρεβάτι για τρία άτομα. Δύο παιδιά και την μητέρα τους που αναγκαστικά θα έπρεπε να είναι εκεί. Δεν κακίζω νοσοκομείο. Είναι άψογοι οι γιατροί υπερβαίνουν εαυτό να φροντίσουν όλα τα παιδιά».

Όπως εξηγεί, τα παιδιά που μένουν για καιρό μέσα στο νοσοκομείο αρχίζουν να γίνονται επιθετικά προς τα άλλα παιδιά. «Μπαίνουν παιδιά φτύνουν, βρίζουν, χτυπάνε. Δεν φταίνε οι νοσηλευτές. Οι συνθήκες είναι απερίγραπτες».

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σ’ αυτά τα παιδιά είναι απλώς μία στέγη και ένα πιάτο φαΐ. Δεν φοιτούν σε κανονικό σχολείο και δεν λαμβάνουν τακτικά ψυχολογική υποστήριξη.

Πολύ συχνά μάλιστα τα παιδιά αυτά ανακυκλώνουν μέσα στο νοσοκομείο τη βία που έχουν ζήσει στο προβληματικό περιβάλλον από το οποίο απομακρύνθηκαν.

Παιδιά που έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση ή παιδιά που κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλο το οικογενειακό τους περιβάλλον και πρέπει να απομακρυνθούν από αυτό.

Χωρίς ειδική φροντίδα, εποπτεία και κατάλληλες δομές πρόνοιας, εγκλωβίζονται για μήνες ίσως και για χρόνια μέσα στα νοσοκομεία.

Οι σκηνές ντοκουμέντο σε βίντεο που εξασφάλισε το LIVE NEWS φανερώνουν την προβληματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αγλαΐα Κυριακού.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Ο μαθητής κατέβαινε την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο και, ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος...
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο