emvolio
Μικρότερη από την επιθυμητή η ροή των πολιτών λένε οι φαρμακοποιοί - Ανεφάρμοστη η προαναγγελία για αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή

Ανακοινώθηκε, όμως δεν ισχύει μέχρι και σήμερα ότι οι πολίτες μπορούν δίχως συνταγογράφηση να κάνουν στα φαρμακεία το εμβόλιο της γρίπης. Το μέτρο δεν ισχύει ακόμη, καθώς απαιτείται νομοθετική πρόβλεψη που δεν έχει υπάρξει

Πάντως η ροή πολιτών για τον αντιγριπικό εμβολιασμό συνεχίζει να είναι μικρότερη από την επιθυμητή.

Στην αγωνία πάντως για το αν προλαβαίνουν να εμβολιαστούν και να καλυφθούν οι πολίτες από τον εμβολιασμό με βάση την περίοδο που θα σημειώσει έξαρση η εποχική γρίπη, εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι αυτή αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου, οπότε ο εμβολιασμός δύναται να γίνει και το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία, ακόμη μικρότερη ροή έχουν οι πολίτες που διενεργούν rapid test ή προμηθεύονται self test.

Ποιοι πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο κατά της γρίπης

Σύσταση για αντιγριπικό εμβολιασμό, ειδικά σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, απευθύνει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε γραπτή δήλωσή του στο ενημερωτικό έντυπο "Hub" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο καθηγητής και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επισημαίνει τα εξής:

"Επιθυμώ να επανέλθω στην ισχυρή σύσταση του εμβολιασμού έναντι της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής γρίπης, τις έγκυες γυναίκες, τα άτομα που διαβιούν με άτομα αυξημένου κινδύνου και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το εμβόλιο επί ενδείξεων μπορεί να συγχορηγηθεί με άλλα αδρανοποιημένα εμβόλια, όπως τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 ή του πνευμονιοκόκκου.

Η γρίπη είναι μια ασθένεια με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος και ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της νόσου.

Καθώς οι ιοί της γρίπης αλλάζουν, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης απαιτείται κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με τους ιούς που κυκλοφορούν.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η εποχική κυκλοφορία της γρίπης παρατηρείται από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο, επομένως τώρα είναι η βέλτιστη περίοδος για τη λήψη αντιγριπικού εμβολίου".

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη, για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV.

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως σε όλη την Ευρώπη σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων και ανέφερε ως παράδειγμα την Γαλλία, όπου ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή της μάσκας.

Έξαρση γρίπης μετά τις 20 Δεκεμβρίου

«Θέλει μεγάλη προσοχή και παρακαλώ τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αφήσουν. Η έξαρση της γρίπης θα εμφανιστεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Πρέπει να δείξουν προσοχή ειδικά οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά», δήλωσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-kopela.jpg
Φρίκη: Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία - Τους έκλειναν ραντεβού σε ξενοδοχεία της Αθήνας
Σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτός από χρήματα, έδιναν στις ανήλικες και ναρκωτικές ουσίες
Φρίκη: Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία - Τους έκλειναν ραντεβού σε ξενοδοχεία της Αθήνας
viasmos.jpg
Κολωνός – Παιδοψυχίατροι: «Αβάσιμη η πρόταση της εισαγγελέως ότι 12χρονο παιδί θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»
«Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού»
Κολωνός – Παιδοψυχίατροι: «Αβάσιμη η πρόταση της εισαγγελέως ότι 12χρονο παιδί θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη»