emvolio
Μικρότερη από την επιθυμητή η ροή των πολιτών λένε οι φαρμακοποιοί - Ανεφάρμοστη η προαναγγελία για αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή

Ανακοινώθηκε, όμως δεν ισχύει μέχρι και σήμερα ότι οι πολίτες μπορούν δίχως συνταγογράφηση να κάνουν στα φαρμακεία το εμβόλιο της γρίπης. Το μέτρο δεν ισχύει ακόμη, καθώς απαιτείται νομοθετική πρόβλεψη που δεν έχει υπάρξει

Πάντως η ροή πολιτών για τον αντιγριπικό εμβολιασμό συνεχίζει να είναι μικρότερη από την επιθυμητή.

Στην αγωνία πάντως για το αν προλαβαίνουν να εμβολιαστούν και να καλυφθούν οι πολίτες από τον εμβολιασμό με βάση την περίοδο που θα σημειώσει έξαρση η εποχική γρίπη, εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι αυτή αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου, οπότε ο εμβολιασμός δύναται να γίνει και το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία, ακόμη μικρότερη ροή έχουν οι πολίτες που διενεργούν rapid test ή προμηθεύονται self test.

Ποιοι πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο κατά της γρίπης

Σύσταση για αντιγριπικό εμβολιασμό, ειδικά σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, απευθύνει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε γραπτή δήλωσή του στο ενημερωτικό έντυπο "Hub" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο καθηγητής και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επισημαίνει τα εξής:

"Επιθυμώ να επανέλθω στην ισχυρή σύσταση του εμβολιασμού έναντι της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής γρίπης, τις έγκυες γυναίκες, τα άτομα που διαβιούν με άτομα αυξημένου κινδύνου και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Το εμβόλιο επί ενδείξεων μπορεί να συγχορηγηθεί με άλλα αδρανοποιημένα εμβόλια, όπως τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 ή του πνευμονιοκόκκου.

Η γρίπη είναι μια ασθένεια με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος και ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της νόσου.

Καθώς οι ιοί της γρίπης αλλάζουν, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης απαιτείται κάθε χρόνο για να συμβαδίζει με τους ιούς που κυκλοφορούν.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η εποχική κυκλοφορία της γρίπης παρατηρείται από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο, επομένως τώρα είναι η βέλτιστη περίοδος για τη λήψη αντιγριπικού εμβολίου".

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη, για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού RSV.

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως σε όλη την Ευρώπη σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων και ανέφερε ως παράδειγμα την Γαλλία, όπου ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή της μάσκας.

Έξαρση γρίπης μετά τις 20 Δεκεμβρίου

«Θέλει μεγάλη προσοχή και παρακαλώ τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αφήσουν. Η έξαρση της γρίπης θα εμφανιστεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Πρέπει να δείξουν προσοχή ειδικά οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά», δήλωσε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ηρακλής
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
“Μπορούμε σίγουρα να το αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον Ηρακλή”
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
μητσοτάκης
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους καλλιτέχνες και την εκπαίδευση: Ως το 2025 πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες.
«Μέχρι σήμερα, οι σπουδές στις παραστατικές τέχνες υπήρξαν ασύνδετες από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.»
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους καλλιτέχνες και την εκπαίδευση: Ως το 2025 πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες.