ερωτας
Τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες για αυξημένη λίμπιντο και αντοχή στην ερωτική αρένα;

Όχι μόνο οι θνητοί πρόγονοί μας αλλά μέχρι και οι Ολύμπιοι θεοί είχαν το δικό τους τελετουργικό πριν από κάθε ερωτική πράξη, το οποίο στην ουσία αποτελούσε ένα δείπνο γεμάτο με τροφές του πάθους και της ηδονής, που άνοιγαν την όρεξη…στο κρεβάτι. 

Τι έκαναν λοιπόν οι αρχαίοι Έλληνες για αυξημένη λίμπιντο και αντοχή στην ερωτική αρένα;

Σύμφωνα με το βιβλίο, «Ο μύθος της ιερής πορνείας στην αρχαιότητα», της ιστορικού Στέφανι Λιν Μπούτιν, στην αρχαιότητα υπήρχε μια σειρά σκευασμάτων που είχαν σκοπό να βελτιώσουν τη σεξουαλική απόδοση των αντρών. Κάποια από αυτά, τους έδιναν τη δυνατότητα να έχουν μόνιμη διέγερση. Το μέλι σε συνδυασμό με το πιπέρι ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα και αποτελεσματικά σκευάσματα.

Ένα ακόμα μυστικό των εραστών εκείνης της εποχής ήταν ένα ινδικό φυτό που προκαλούσε ισχυρή διέγερση σε καθημερινή βάση. Από τα φύλλα εκκρινόταν μια ουσία που αν ερχόταν σε επαφή με τα ανδρικά γεννητικά όργανα ο άνδρας μπορούσε να συνευρεθεί ερωτικά έως και 12 φορές ημερησίως με μια γυναίκα. Για να εξαλειφτούν οι «ευεργετικές ιδιότητες» του φυτού, χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο μερικές σταγόνες ελαιόλαδου.

«Γεύονται την αμβροσία και το νέκταρ που τους κρατά δυνατούς, ακάματους και αθάνατους. Ο Δίας, πατέρας των θεών και του έρωτα, μεταμφιέζεται και κατεβαίνει στη γη. Τρέχει στις μαγικές πηγές, που τις φυλάνε οι Νύμφες κι είναι άγνωστοι στους θνητούς. Πίνει το νερό της Νιότης και απολαμβάνει τις ερωτικές χαρές…», γράφει στο βιβλίο του Ηow did sex begin o Ρόναλντ Μπρας.

«Ο έρωτας και το φαγητό συνυπήρχαν στους αρχαίους Έλληνες, όπως και στους Ρωμαίους. Ξάπλωναν στα ανάκλιντρα, τάιζαν ο ένας τον άλλο, κουβέντιαζαν κι έκαναν έρωτα. Στα αρχαιοελληνικά συμπόσια σπάνια υπήρχαν γυναίκες, εκτός από εταίρες. Έτρωγαν πολύ κι έπιναν πιο πολύ. Μοιράζονταν γλυκό κρασί από κοινή κούπα κι έτρωγαν με τα χέρια καρπούς, σταφύλια και σύκα, όσπρια, ψητό κρέας και διπυρίτη άρτο (άζυμο ψωμί, ψημένο στον ήλιο). Κάτι ξεχωριστό που προσφερόταν, αγαπητό σε όλους, ήταν κάποιο φίλτρο. Ήταν ποτό με βάση το μέλι, ανακατεμένο με άγνωστα συστατικά, που προκαλούσε ερωτική ευφορία…».

Ένα ακόμη αφροδισιακό που αγαπούσαν οι αρχαίοι ήταν τα φασόλια. Σύμφωνα με το μύθο μάλιστα ο Πυθαγόρας δεν επέτρεπε στους μαθητές του να τα τρώνε, καθώς όπως υποστηρίζει ο Αριστοτέλης «οι καρποί αυτοί παροτρύνουν σε ερωτική διέγερση», πράγμα ανεπίτρεπτο για τους οπαδούς του.

Απ’ ό, τι φαίνεται καλά έκανε, καθώς τα όσπρια αυτά είναι όντως αφροδισιακά, καθώς περιέχουν ντοπαμίνη, η οποία αποτελεί ευεργετική ουσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τηλεκπαίδευση, εργασία και εκπαίδευση από απόσταση, υπολογιστές που συνδέονται μεταξύ τους
Μεγάλος όμιλος αναζητά εκπαιδευτικούς για τη στελέχωση επιστημονικής ομάδας
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συνεργασία στο Ερευνητικό Έργο, με τίτλο: «Ανάπτυξη Επιστημονικά Τεκμηριωμένου Εκπαιδευτικού Υλικού»
Μεγάλος όμιλος αναζητά εκπαιδευτικούς για τη στελέχωση επιστημονικής ομάδας
ΠΟΣΥΠ-ΕΣΠΑ
ΠΟΣΥΠ: Να δοθεί αποζημίωση σε 300 καταχωριστές που διαχειρίζονται τη μισθοδοσία χιλιάδων αναπληρωτών
Δίκαιη αποζημίωση για τους καταχωριστές ΕΣΠΑ ζητά η ΠΟΣΥΠ – Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚ.
ΠΟΣΥΠ: Να δοθεί αποζημίωση σε 300 καταχωριστές που διαχειρίζονται τη μισθοδοσία χιλιάδων αναπληρωτών
Πανεπιστημίο Δυτικής Μακεδονίας
Ένταξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Ακαδημαϊκό Δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών
Η πρωτοβουλία UNAI ξεκίνησε το 2010 για να ενώσει πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο γύρω από τις αρχές του ΟΗΕ, προωθώντας...
Ένταξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Ακαδημαϊκό Δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών