Τέλος στα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών - Ποιες οι περιπτώσεις
Τι ανέφερε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, τον «Προσωπικό Ιατρό» και τους υγειονομικούς

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους πολίτες και υγειονομικούς, τις προληπτικές εξετάσεις και τον «Προσωπικό Ιατρό».

Όπως τόνισε, ετοιμάζεται διάταξη νομοσχεδίου που θα προβλέπει κατάργηση του προστίμου, αλλά «για όποιον έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου και όποιος το έχει ήδη πληρώσει, θα κινηθεί διαδικασία επιστροφής του ή συμψηφισμού».

«Προσωπικός Ιατρός»

Για τον «Προσωπικό Γιατρό» ο κ. Πλεύρης είπε ότι: «Βρισκόμαστε σε περίπου 4,6 εκ. εγγραφές, 3.333 γιατρούς να έχουν μπει στο σύστημα, 1.100.000 δωρεάν ραντεβού να έχουν γίνει. Αυτά έχουν συμβεί μέσα σε 3 μήνες. Οι ηλικίες άνω των 60 σε ποσοστό σχεδόν 70% έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό. Υπάρχει πρόβλημα κυρίως στο λεκανοπέδιο αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα. Οι γιατροί είναι σε μια διστακτικότητα σε ένα βαθμό γιατί ξέρετε η επαφή με το κράτος όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργεί και μια δυσπιστία. Ο θεσμός λειτουργεί τρεις μήνες μόνο. Η προηγούμενη προσπάθεια που έγινε από τον κύριο Ξανθό σε 4 χρόνια είχε αποτέλεσμα 1.500.000 πολίτες και 700, 800 γιατρούς. Άρα ο θεσμός μπαίνει σε ράγες».

Υγειονομικοί

«Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά. Μας έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να επανεξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα.»

Όπως είπε θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. «Το μέτρο ισχύει μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση. Σεβόμαστε το τι είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, λέει ότι η αναστολή είναι συνταγματική μόνο σε αυτό το βαθμό».

Προληπτικές εξετάσεις

«Από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για να καταλάβουμε την πρόληψη, στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας 2411 γυναίκες βρέθηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι 2411 γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την ασθένεια την οποία έχουν με ήπιο τρόπο.

Ξεκινάνε τα προγράμματα, σήμερα υπογράφω τα τεχνικά δελτία για προληπτικές εξετάσεις παχέος εντέρου, τραχήλου της μήτρας και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά ηλικίες 50-69 και είναι η πρώτη φάση που πήγαν sms κι επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί μαζικά να εξεταστεί ένας κόσμος, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στις δομές, σταδιακά θα γίνει σε όλο τον πληθυσμό.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»