υδροστροβιλοι
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και σήμερα Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Από τις 14:00 το μεσημέρι θα υπάρξουν περιοχές στην Αττική που ξεπεράσουμε τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα».

Με έντονα φαινόμενα στην περιοχή της Αττικής έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η κακοκαιρία «Eva».

Λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη την Αθήνα και στο σύνολο του νομού, με αστραπές και βροντές και ισχυρούς ανέμους.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια δύσκολη ημέρα όλη την Κυριακή για μεγάλα τμήματα της χώρας.

Μέχρι στιγμής η «Eva» έφερε έντονες βροχοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ υδροστρόβιλοι καταγράφηκαν στην Ηγουμενίτσα.

Ήδη το 112 έχει χτυπήσει… σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Χθες λίγο πριν τις 19:00 το 112 ήχησε στην Αττική, προειδοποιώντας τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αργά σήμερα το βράδυ έως και το απόγευμα της Κυριακής, ενώ λίγο πριν τις 10 το βράδυ αντίστοιχο μήνυμα έλαβε και η Θεσσαλονίκη.

Από χθες μηνύματα έχουν σταλεί σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Νότιο Ιόνιο, Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Κορινθία, νησιά Αργοσαρωνικού και Εύβοια.

Τα μηνύματα, μεταξύ άλλων, καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να πραγματοποιήσουν τις απολύτως απαραίτητες.

κεραυνοι

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σήμερα Κυριακή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα έως πολύ έντονα και τα οποία το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά, στα κεντρικά, στα νότια και στο Αιγαίο.

Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Από τις απογευματινές ώρες σήμερα πολύ έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές της Κρήτης.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 8 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και από το βράδυ άνεμοι βορείων διευθύνσεων με μικρή εξασθένηση.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Από τις 14:00 το μεσημέρι θα υπάρξουν περιοχές στην Αττική που ξεπεράσουμε τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα».

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και από αργά το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, όμως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται τοπικά σε θυελλώδεις.

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
«Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»: 22 ερωταπαντήσεις για το έργο καινοτομίας και εξωστρέφειας των ΑΕΙ
Για την αποσαφήνιση και διευκρίνιση σημείων της Αναλυτικής Πρόσκλησης του Έργου
«Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»: 22 ερωταπαντήσεις για το έργο καινοτομίας και εξωστρέφειας των ΑΕΙ