Εμβολιαστικό κέντρο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πότε θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια στη χώρα μας- Ποιοι μπορούν να τα κάνουν

Για τα νέα εμβόλια του κορωνοϊού που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τους επόμενους μήνες αλλά και για το ποιοι δικαιούνται να τα λάβουν, μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη στο Mega.

Όπως είπε για την Όμικρον, το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού θα το έχουμε τέλος Οκτώβρη, αλλά για τις υποπαραλλαγές 4 και 5 θα τα έχουμε τον Δεκέμβρη αυτού του έτους.

«Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer αφορά ηλικίες από 12 ετών και άνω, ενώ της Moderna  από 18 και άνω» διευκρίνισε η γιατρός.

Εξήγησε πως πρόκειται για εμβόλια στα οποία έχουν γίνει γρήγορες μελέτες και θα βοηθήσουν πολύ στη σοβαρή νόσηση, στη μείωση των θανάτων και εστιάζουν στα στελέχη Ο4 και Ο5 και «θα περιορίσουν από τα στοιχεία που έχουμε τη διασπορά».

Ποιοι πρέπει να κάνουν τα εμβόλια

«Από τις οδηγίες που θα δοθούν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αυτοί που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο είναι οι άνω των 60, αυτοί που έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυες, οι ομάδες οι ευαίσθητες όπως τις ξέρουμε όλοι» σημείωσε η κ. Παγώνη, ενώ διευκρίνισε πως οι άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την 4η δόση του εμβολίου, δεν θα χρειαστεί για την ώρα να κάνουν και το καινούριο.

Στη συνέχεια, τόνισε πως όσοι έχουν λάβει τις τρεις δόσεις, πρέπει να κάνουν και την 4η, δίχως να περιμένουν το καινούριο εμβόλιο που θα έρθει τον Δεκέμβρη.

Ποιο εμβόλιο θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι

«Όποιος δεν έχει κάνει καθόλου εμβόλια, δεν μπορεί να κάνει απευθείας το επικαιροποιημένο γιατί αυτό είναι αναμνηστική δόση στην ουσία. Ξεκινάνε να εμβολιάζονται κανονικά από την αρχή» είπε η γιατρός, σημειώνοντας πως είτε θα λάβουν τις δύο αρχικές δόσεις, είτε το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

Αναφορικά με όσους νόσησαν ενώ είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, η κ. Παγώνη επισήμανε πως δεν θα προχωρήσουν στην 4η δόση, αλλά θα κάνουν απευθείας το επικαιροποιημένο μετά από 4 μήνες, από την ανάρρωσή τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diki-aselgeia
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές...
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Η προσαύξηση στην επικουρική σύνταξη ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016 και υπολογίζεται με συντελεστή 0,075%, πλην όμως δεν...
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Μαργαρίτης Σχοινάς
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Η πρόταση  αφορά ένα κοινό πρόγραμμα πανεπιστημίων  από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, το οποίο θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα συμβάλει...
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
bigbrother.jpeg
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
Οι γονείς, παρά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου, δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν οι κάμερες
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία