matina pagoni
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την έξαρση κρουσμάτων γρίπης και για την προστασία από αυτή, αλλά και από τον κορονοϊό.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα της γρίπης αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη καθησυχάζοντας τους πολίτες για τον χειμώνα που έρχεται, ενώ τόνισε την σημασία του εμβολιασμού τόσο για την γρίπη, όσο και για τον κορονοϊό.

"Αντιμετωπίσιμα είναι"

«Ο ΕΟΔΥΥ σωστά ενημέρωσε ότι υπάρχουν κρούσματα γρίπης, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Κρούσματα γρίπης υπήρχαν και πριν τρία χρόνια τέτοιες εποχές. Όχι ότι είναι πάρα πολλά, αντιμετωπίσιμα είναι. Απλώς φορούσαμε δύο χρόνια τις μάσκες, δεν είχαμε κρούσματα γρίπης. Τώρα έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της γρίπης, η κα Παγώνη τόνισε πως θα αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό: «Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί για Η1Ν1, και όσο περισσότεροι εμβολιαστούνε, στην έξαρση, τέλη Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη, θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε χρόνο».

Εμβόλια και self tests

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη. Πάντως, είπε πως οι άνω των 60 πρέπει να πάνε από τώρα να κάνουν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα καλύπτουν την 4η δόση.

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα σελφ τεστ στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biblia
Εκδότες βιβλίου για νέο φορέα βιβλίου: «Διαψεύδεται ο υφυπουργός Πολιτισμού»
Όλοι οι εκδότες ζήτησαν εκπροσώπηση 40% στο ΔΣ του νέου φορέα βιβλίου – Ο υφυπουργός Πολιτισμού είπε ότι οι εκδότες είναι κατακερματισμένοι και δεν...
Εκδότες βιβλίου για νέο φορέα βιβλίου: «Διαψεύδεται ο υφυπουργός Πολιτισμού»