Thumbnail
Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τους «νταήδες» του Μυλοποτάμου - Εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα

Την κατά απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση στην υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου στην Κρήτη , ζητά με παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η εντολή του ανωτάτου εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κωδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι «ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνης οδήγησης από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος, επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομης οπλοφορίας, απειλής και της απλής σωματικής βλάβης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτροπληξια
Ηλεκτροπληξία μαθητή στο 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης: Ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων
Σοβαρό περιστατικό με 9χρονο – Στο «Αγία Σοφία» για 24ωρη παρακολούθηση - Η αντίδραση των γονέων και οι αιχμές προς τον Δήμο
Ηλεκτροπληξία μαθητή στο 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης: Ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων