«Τουρισμός για όλους»-Ζαχαράκη: Μέχρι και το 2025 θα «τρέχει» το πρόγραμμα
Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει το Σάββατο 16 Ιουλίου η πλατφόρμα- Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο Mega για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας αλλά και το πρόγραμμα «Τουρισμού για όλους». Προανήγγειλε πως το Σάββατο ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ενώ νωρίτερα αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός».

«Μιλάμε για 150 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν. Το ατομικό εισόδημα είναι στα 16.000 ευρώ και το οικογενειακό στα 28.000 και αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί» σημείωσε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και το ποσό μπορεί να εξαργυρωθεί έως και τον Ιούνιο του 2023. «Θα έχουμε και νέο πρόγραμμα στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, γιατί περάσαμε διάταξη να έχουμε πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” μέχρι και το 2025» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση έως τώρα και τα έσοδα, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος που έδωσε τα αντίστοιχα στοιχεία μίλησε για ανάκαμψη έως 80%. Μετά τον μήνα Απρίλιο τα στοιχεία μιλάνε για υπέρβαση των εσόδων του 2019.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τουριστικά περιοχές που ταλαιπωρήθηκαν όπως η Εύβοια και η Σάμος» δήλωσε η υφυπουργός, τονίζοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου αναφορικά με το Samos Pass και Evia Pass, 300 και 150 ευρώ αντίστοιχα, είναι μεγάλο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος 

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια  της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή.

Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τράπεζα Πειραιώς: Πολύ σημαντική ανακοίνωση για όλους - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πόλεμος: O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimos-athinaion-dimarxeio.jpg
ΑΣΕΠ: 133 προσλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πτυχιούχους και απόφοιτους Λυκείου, Γυμνασίου
Θέσεις εργασίας στο Δημόσιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Νέες προσλήψεις και προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 133 προσλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πτυχιούχους και απόφοιτους Λυκείου, Γυμνασίου
panelladikes-sxoleia-taksi
Πρόστιμο-μαμούθ για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Λεφτά για σχολεία με το σταγονόμετρο, αλλά για πρόστιμα… με το τσουβάλι
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο άνω των 415 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για κακοδιαχείριση – Ισοδυναμεί με τέσσερα προγράμματα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Πρόστιμο-μαμούθ για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Λεφτά για σχολεία με το σταγονόμετρο, αλλά για πρόστιμα… με το τσουβάλι
Νίκος Δένδιας
Ο Δένδιας "δεν παίζεται", ο Χατζηδάκης ισχυροποιείται, στο "κόλπο" μπαίνει και ο Πιερρακάκης
Από τον Νίκο Δένδια στον Κωστή Χατζηδάκη και τον Κώστα Πιερρακάκη , η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαμορφώνει ένα άτυπο «τρίγωνο επιρροής». Τι...
Ο Δένδιας "δεν παίζεται", ο Χατζηδάκης ισχυροποιείται, στο "κόλπο" μπαίνει και ο Πιερρακάκης