«Τουρισμός για όλους»-Ζαχαράκη: Μέχρι και το 2025 θα «τρέχει» το πρόγραμμα
Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει το Σάββατο 16 Ιουλίου η πλατφόρμα- Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο Mega για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας αλλά και το πρόγραμμα «Τουρισμού για όλους». Προανήγγειλε πως το Σάββατο ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ενώ νωρίτερα αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός».

«Μιλάμε για 150 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν. Το ατομικό εισόδημα είναι στα 16.000 ευρώ και το οικογενειακό στα 28.000 και αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί» σημείωσε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αφορά 200.000 δικαιούχους και το ποσό μπορεί να εξαργυρωθεί έως και τον Ιούνιο του 2023. «Θα έχουμε και νέο πρόγραμμα στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, γιατί περάσαμε διάταξη να έχουμε πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” μέχρι και το 2025» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση έως τώρα και τα έσοδα, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος που έδωσε τα αντίστοιχα στοιχεία μίλησε για ανάκαμψη έως 80%. Μετά τον μήνα Απρίλιο τα στοιχεία μιλάνε για υπέρβαση των εσόδων του 2019.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τουριστικά περιοχές που ταλαιπωρήθηκαν όπως η Εύβοια και η Σάμος» δήλωσε η υφυπουργός, τονίζοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου αναφορικά με το Samos Pass και Evia Pass, 300 και 150 ευρώ αντίστοιχα, είναι μεγάλο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος 

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια  της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή.

Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα