Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα διακοπών για 25.000 συνταξιούχους
Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους- Πώς θα λάβουν το voucher οι δικαιούχοι

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και θα υλοποιηθεί από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023. Οι ημερομηνίες υλοποίησης του προγράμματος είναι δυνατόν να τροπο-ποιηθούν με απόφαση του Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α..

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται στις 25.000.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων ορίζεται από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, πλην:

  • των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις,
  • της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Του-ρισμού περιόδου 2022-2023 ορίζονται συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ - πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει εισφορά της παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010 κατά τον μήνα που προηγείται της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσε-ων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται:

α) τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών, όπως αυτά αποδεικνύονται από αυ-τεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2022.

β) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα, όπως αυτά αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,

γ) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας από 18 ετών και άνω με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισο-βίως, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας,

δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφα-λισμένα μέλη αυτών, όπως αποδεικνύονται από αυτε-πάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει

Πώς θα λάβουν το voucher οι δικαιούχοι

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ενσωματώνει:

α) μια συγκεκριμένη οικονομική αξία για τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και

β) μια συγκεκριμένη οικο-νομική αξία για τη συσχετιζόμενη με τη διαμονή στα συ-γκεκριμένα καταλύματα της περίπτωσης α’ ακτοπλοϊκή μετάβαση - επιστροφή. Σκοπός της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού είναι η ανταλλαγή της μέσω της ηλεκτρονικής ενεργοποίησής της στην πρώτη περίπτωση με υπηρεσίες διαμονής και στη δεύτερη με υπηρεσίες ακτοπλοϊκής μετακίνησης προς τους δικαιούχους-ωφελουμένους από τους παρόχους του προγράμματος, σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται:

 στο πραγματικό δηλωθέν εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό κατά περίπτωση - είτε φορολογείται με τις γενικές διατάξεις είτε είναι απαλλασσόμενο του φόρου είτε φορολογείται αυτοτελώς - φορολογικού έτους 2020 και έχει ως εξής:

1. για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα έως 10.000,99€: 30 μόρια,

2. για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 10.001,00 έως 20.000,99€: 20 μόρια,

3. για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 20.001, 0 έως 30.000,99€: 10 μόρια,

β) στον αριθμό των έμμεσα ασφαλισμένων μελών και έχει ως εξής: 10 μόρια για κάθε έμμεσα ασφαλισμένο μέλος.

Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα