«Απογειώθηκε» πια η χρήση του διαδικτύου στους Έλληνες άνω των 55 ετών
Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των μεσηλίκων και ηλικιωμένων Ελλήνων που δηλώνουν χρήστες του Ίντερνετ

Η χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα εμφανίζει θεαματική άνοδο στις ηλικίες άνω των 55 ετών, με έμφαση στους 65-74 ετών, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα «Focus on Tech Life» της Focus Bari, που αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2022 και έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 10.000 ατόμων 13-74 ετών.

Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των μεσηλίκων και ηλικιωμένων Ελλήνων που δηλώνουν χρήστες του Ίντερνετ. Το 79% των ατόμων 65-74 ετών και το 92% εκείνων 55-64 ετών χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο φέτος, έναντι 61% και 81% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 (αύξηση 31% και 14% αντίστοιχα). Στις ηλικίες 45-54 ετών και 35-44 ετών στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η χρήση του διαδικτύου έφτασε το 97% και το 100% (αύξηση 3% και 2% αντίστοιχα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019).

Οι Έλληνες γίνονται γενικότερα όλο και περισσότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, καθώς η χρήση του Ίντερνετ στον γενικό πληθυσμό 13-74 ετών έφτασε στο 95%, έναντι 90% το 2019. Η αύξηση ήταν αισθητή κατά τα τελευταία τρία χρόνια μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και του λοκντάουν.

Από το κινητό τους τηλέφωνο συνδέονται πια στο διαδίκτυο οι εννέα στους 10 Έλληνες (90%), με το ποσοστό να φτάνει το 99% στις ηλικίες 18-24 ετών και το 98% στους 25-34 ετών, έναντι 82% στους 55-64 ετών και 67% στους 65-74 ετών. 

Το 80% είναι χρήστες των social media και οι γυναίκες έχουν μικρό προβάδισμα στην ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 81% έναντι 79% των ανδρών. 

Οι δύο στους τρεις Έλληνες ψωνίζουν πλέον διαδικτυακά μια πλειάδα προϊόντων και υπηρεσιών και η αναλογία αυτή στις ηλικίες 65-74 ετών φθάνει το 32%. Τις ηλεκτρονικές αγορές επιλέγουν περισσότερο οι ηλικίες 18-54 ετών (σε ποσοστό 72% έως 82%), ενώ ηλεκτρονικά ψωνίζει πια και ο ένας στους τρεις ηλικίας 65-74 ετών (32%). 

Η χρήση ξεκινά από μικρές ηλικίες. Σχεδόν εννέα στα 10 παιδιά (89%) είναι χρήστες Ίντερνετ, με το διαδίκτυο στα παιδιά 5-6 ετών να παρουσιάζει διείσδυση 74%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ομηρικο
Τι σημαίνει η λέξη «στεντόρειος»: Από τον Όμηρο στη σύγχρονη γλώσσα
Η ελληνική γλώσσα διαθέτει μια μοναδική συνέχεια: όροι που γεννήθηκαν πριν από σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, έστω...
Τι σημαίνει η λέξη «στεντόρειος»: Από τον Όμηρο στη σύγχρονη γλώσσα
φακές
Το μυστικό για φακές που «δένουν» τέλεια - Η τεχνική για να γίνουν οι φακές βελούδινες και σωστά πηχτές, χωρίς να «πιάσουν» στην κατσαρόλα
Η απόλυτη συμβουλή για την τέλεια πηχτή σούπα με φακές!
Το μυστικό για φακές που «δένουν» τέλεια - Η τεχνική για να γίνουν οι φακές βελούδινες και σωστά πηχτές, χωρίς να «πιάσουν» στην κατσαρόλα
Κόσμος περιμένει σε ουρά τράπεζας για ανάληψη από ΑΤΜ
Συντάξεις μετά το 2027: Ποιοι βλέπουν αλλαγές στα όρια ηλικίας και τι εξετάζεταισ
Το προσδόκιμο ζωής, οι δημογραφικοί δείκτες και τα σενάρια για σταδιακή αναπροσαρμογή των ηλικιών εξόδου
Συντάξεις μετά το 2027: Ποιοι βλέπουν αλλαγές στα όρια ηλικίας και τι εξετάζεταισ