Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός - «Οι φλόγες έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού»
Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά – Καίει πεύκα στην είσοδο του χωριού «Κρεμαστό»

Ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στα χωριά Γάια και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης στο evima.gr, το χωριό εκκενώθηκε και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν, καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες των ΟΤΑ.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, ενισχύονται οι δυνάμεις στην <a href="https://twitter.com/hashtag/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#πυρκαγιά</a> στην περιοχή Γάια Εύβοιας και συνολικά επιχειρούν, 70 <a href="https://twitter.com/hashtag/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#πυροσβέστες</a> με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.</p>&mdash; Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) <a href="https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1538169105332707334?ref_src=twsrc%5Etfw">June 18, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σε απόσταση αναπνοής στο Κρεμαστό

Όπως δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς, η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης είχε δηλώσει στο evima.gr, είπε ότι «σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και τον αντιδήμαρχο εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα