Τραγική "οικογένεια": «Αν θέλεις λεφτά για τη σχολική εκδρομή, θα κοιμηθείς μαζί μου»
Η ιστορία του κοριτσιού που αναβιώνει στο Εφετείο Κέρκυρας, ξεκίνησε ένα κρύο βράδυ του 2017, όταν δεν άντεξε άλλο και άδειασε τη σχολική της τσάντα, πέταξε τα βιβλία στο πάτωμα και με όσα ρούχα χωρούσαν μέσα άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε από το χωριό.

Στο φως ήρθε η ιστορία της 15χρονης «Σταχτοπούτας των Παξών» που βίωνε επί ενάμιση χρόνο ψυχικό και σωματικό βιασμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο πατριός της εκτόνωνε τις ορέξεις του πάνω της, ενώ η μητέρα της την «τσάκιζε στο ξύλο» με τον πλάστη για να μαγειρεύει και να καθαρίζει, κάνοντας τα στραβά μάτια σε όλα όσα συνέβαιναν με θύμα το ίδιο της το παιδί και θύτη τον άνδρα της.

Η ιστορία του κοριτσιού που αναβιώνει στο Εφετείο Κέρκυρας, ξεκίνησε ένα κρύο βράδυ του 2017, όταν δεν άντεξε άλλο και άδειασε τη σχολική της τσάντα, πέταξε τα βιβλία στο πάτωμα και με όσα ρούχα χωρούσαν μέσα άνοιξε την πόρτα και εξαφανίστηκε από το χωριό. Πριν δραπετεύσει, άφησε πίσω της ένα γράμμα που έλεγε στους δυνάστες της να μην την αναζητήσουν. Μάλιστα διέγραψε και τον αριθμό της από τα κινητά τους τηλέφωνα για να σβήσει μια για πάντα την παλιά της ζωή, σε μια άτακτη φυγή που σήμανε και το φινάλε του δράματος που ζούσε.

«Πήγα στο δωμάτιο έβγαλα όλα τα βιβλία από την τσάντα και έβαλα μέσα όσα ρούχα χωρούσαν. Όταν ετοιμάστηκα και όσο η μαμά ήταν στο μπάνιο κι αυτός κοιμόταν, πήρα τα κινητά τους και διέγραψα τον αριθμό μου. Στη συνέχεια αφού έγραψα ένα γράμμα στη μαμά μου στο οποίο της ζητούσα να μη με ψάξει, ότι αυτός φταίει που φεύγω και να πει στον κόσμο ότι πήγα στην Αλβανία για να μη γίνουν ρεζίλι. Το άφησα στο τραπέζι στο καθιστικό και έφυγα. Δεν είχα ιδέα που να πάω. Ήθελα όμως να φύγω από κει. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ στη μαμά μου, γιατί όλα τα χρόνια που θυμάμαι τη μαμά μου ποτέ δεν με αγάπησε. Με μαλώνει, είναι σκληρή και δεν μου έδωσε ποτέ αγάπη. Ήμουν υπηρέτρια του σπιτιού τους, με έχει χτυπήσει πάρα πολλές φορές στην πλάτη και το κεφάλι και δυο – τρεις φορές με έχει χτυπήσει με τον πλάστη μαγειρικής σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι», είχε πει μεταξύ άλλων το κορίτσι.

Ο πατριός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 17 χρόνια κάθειρξη, ενώ η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη και μαζί με την άλλη κόρη της που έχει αποκτήσει με τον δράστη ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Η «Σταχτοπούτα των Παξών», παρέστη στο πρώτο δικαστήριο όπου βίωσε για δεύτερη φορά τον εφιάλτη όμως την Πέμπτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Κέρκυρας, δεν άντεξε να βιώσει και τρίτη φορά το μαρτύριο. Ενήλικη πλέον, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν γνωρίζει την τύχη της ενώ ο πατριός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη.

Δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Παξών περιγράφεται το σκηνικό που οδήγησε στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης. «Στις 21:30 της 3ης Φεβρουαρίου 2017, η 15χρονη (μαθήτρια Β΄Γυμνασίου), μετά από διαπληκτισμό με τον 61χρόνο κατηγορούμενο πατριό της, αποχώρησε από την οικία της στους Παξούς Κέρκυρας, στην οποία συνοικεί με την μητέρα τον πατριό και την ανήλικη κόρη αυτων, κινούμενη προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατόπιν αυτού στις 8 το πρωί της 4ης Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παξών ο κατηγορούμενος, εξεταζόμενος ενόρκως, δήλωσε την εξαφάνιση της. Αστυνομικοί του τμήματος, ενεργώντας αναζητήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού των Παξών Κέρκυρας, εντόπισαν την 15χρονη και την οδήγησαν στο τμήμα.

Εξεταζόμενη σχετικώς, ερωτώμενη για τα αίτια της εξαφάνισης της, ανέφερε ότι αποχώρησε από την οικία, διότι κατά το τελευταίο διάστημα ενάμιση χρόνο μέχρι και την ημερομηνία της εξαφάνισης της, ο 61χρόνος, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε ασελγείς προτάσεις, χειρονομίες και πράξεις σε βάρος της, ενώ η κατηγορούμενη μητέρα της, κατά το παρελθόν της ασκούσε η λεκτική και σωματική βία.

Κατά την πολύωρη και ενδελεχή εξέταση της, η παθούσα ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια ότι από τον Ιανουάριο του έτους 2016 στους Παξούς και σε απροσδιόριστα χρονικά σημεία και εντός της χειμερινής περιόδου, ο κατηγορούμενος υποσχόμενος ανταλλάγματα, προέβαινε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση σε άσεμνες πράξεις και προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της θυγατέρας της κατηγορουμένης συζύγου του οι οποίες προσέβαλαν την αιδώ αυτής στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, εντός κοινού υπνοδωματίου οικίας στην οποία ο κατηγορούμενος συγκατοικούσε με την ανήλικη παθούσα, εκμεταλλευόμενος άλλοτε την παρουσία της συζύγου του σε άλλο δωμάτιο της οικίας και άλλοτε την απουσία αυτής, υποσχόμενος ανταλλάγματα, προέβαινε σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις και συγκεκριμένα σε θωπείες στα γεννητικά της όργανα και στην περιοχή του στήθους της, σε ασπασμούς στην στοματική κοιλότητα και στην περιοχή του στήθους της και (σ.σ αναφέρεται με λεπτομέρειες σε όλα όσα ανατριχιαστικά και οδυνηρά για το παιδί, διέπραττε).

Ακολούθως, εντός της ίδιας περιόδου και για χρονικό διάστημα δύο μηνών, σε συστηματική βάση και κατ’ εξακολούθηση ο κατηγορούμενος προέβαινε σε (σ.σ αναφέρονται οι πράξεις), εκμεταλλευόμενος ότι η σύζυγος του είχε εμπιστευτεί την ανήλικη προκειμένου να της παραδίδει μαθήματα οδήγησης.

Επιπροσθέτως, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εντός της καλοκαιρινής περιόδου ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος άλλοτε την παρουσία της συζύγου τους σε άλλο δωμάτιο και άλλοτε την απουσία αυτής, παρουσία της ανήλικης θυγατέρας του ηλικίας έξι ετών, προέβαινε σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις (σ.σ αναφέρεται στις ακραίες ενέργειες του Αλβανού πατριού στο κοριτσάκι).

Εν συνεχεία, από το Σεπτέμβριο του έτους 2016 έως και την 31 Ιανουαρίου 2017 σε συστηματική βάση και κατ’ εξακολούθηση, εντός του κοινού υπνοδωματίου της οικίας, υποσχόμενος ανταλλάγματα ο κατηγορούμενος συνεχίζει να προβαίνει σε ασελγείς προτάσεις που αφορούσαν την γενετήσια ζωή της ανήλικης, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της (στις επόμενες γραμμές αναφέρονται λεπτομέρειες).

Παράλληλα, και σύμφωνα με την εξέταση της, η ανήλικη παθούσα ανέφερε ότι η κατηγορούμενη μητέρα της, σε μη προσδιορισμένο χρόνο και ως την 1η Φεβρουαρίου 2017 με συνεχή σκληρή συμπεριφορά εναντίον της, της ασκούσε συστηματικά σωματική βία, ενώ επιπροσθέτως προς συμμόρφωση της, την απειλούσε με βία προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Η ανήλικη, υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση ενώ οι δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην διάπραξη των αναφερόμενων αδικημάτων. Εξεταζόμενοι συμπληρωματικώς από την υπηρεσία μας ο πρώτος κατηγορούμενος, αρνήθηκε σε βάρος του τις αποδιδόμενες κατηγορίες ενώ η κατηγορούμενη μητέρα αποδέχτηκε ότι προέβαινε, σε χειροδικίες κατά το παρελθόν σε βάρος της ανήλικης κόρης της, κατόπιν αρνήσεώς αυτής να προβαίνει στην σχολική μελέτη της και σε παροχή βοήθειας στις οικιακές ανάγκες».

«Αν θέλεις λεφτά για τη σχολική εκδρομή, θα κοιμηθείς μαζί μου»

Οι περιγραφές της μικρής στην πρώτη της κατάθεση προκαλούν την κοινή λογική και σοκάρουν.

«Κατοικώ με την μητέρα μου και τον πατριό μου. Προχθές 1/2/2017, και βραδινές ώρες, πήρα την απόφαση να φύγω από το σπίτι μου, γιατί δεν άντεχα άλλο την κατάσταση που βίωνα. Συγκεκριμένα ο πατριός μου έχει πάθος με το αλκοόλ και συχνά στο σπίτι δημιουργούνται εντάσεις από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ανέκαθεν, θυμάμαι να τσακώνεται με τη μαμά μου για το ποτό και τα οικονομικά που δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Αυτός ήταν βίαιος και χτυπούσε τη μαμά μου, ενώ συχνά της έλεγε ότι με δικά του χρήματα μας μεγαλώνει και ότι αυτή πρέπει να σωπαίνει. Από τις αρχές του περασμένου χρόνου και μετά, η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη. Κάθε φορά που ζητούσα χρήματα ήθελα να βγω έξω από το σπίτι, η μητέρα μου, μου το αρνιόταν και αν αντιδρούσα τότε αυτή με χτυπούσε, ενώ ο πατριός μου είχε διαφορετική στάση απέναντι μου.

Στις αρχές του Ιανουαρίου 2016 θυμάμαι πως ζήτησα την άδεια των γονιών μου καθώς και χρήματα για να πάω εκδρομή με το σχολείο. Η μάνα μου το αρνήθηκε, ενώ ο πατριός μου είπε θα δούμε. Μετά από λίγη ώρα όμως, όταν βρεθήκαμε μόνοι μας με τον πατριό μου στο σαλόνι και η μαμά ήταν στην κουζίνα, αυτός μου είπε πως θα με άφηνε να πάω εκδρομή μόνο αν κοιμόμουν μαζί του εκείνο το βράδυ.

Αυτό ήταν εύκολο, γιατί η μαμά μου κοιμάται σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτόν. Επίσης μου είπε πως όταν γυρίσω από την εκδρομή που θα πάω στην Αθήνα και όταν η μάνα μου λείπει από το σπίτι, ότι ήθελε “να το κάνουμε”. Εγώ φοβήθηκα πολύ γιατί ποτέ δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο, ενώ νιώθω και πολύ άσχημα αλλά προκειμένου να πάω εκδρομή, που είπα ψέματα πως έχω περίοδο και δεν ένιωθα άνετα να κοιμηθώ μαζί του ωστόσο όταν γυρίσω θα το κάνουμε.

Αυτός το πίστεψε και με άφησε να πάω εκδρομή. Μου είπε ακόμη να μην τολμήσω να πω κάτι στη μαμά μου αφού δεν πρόκειται να με πιστέψει, γιατί θα της τα πει διαφορετικά κι αυτή πιστεύει μόνο αυτόν. Όταν λοιπόν γυρίσαμε από την εκδρομή, με ρώτησε αν είμαι έτοιμη γι’ αυτό που του υποσχέθηκα και εγώ του απάντησα αρνητικώς. Κατόπιν τούτου και αφού αρνήθηκα αυτός άρχισε να μου μιλάει άσχημα και να βάζει λόγια στη μαμά μου για να τσακωνόμαστε κι αυτή να με δέρνει. Με τον καιρό, σταμάτησε να μου φωνάζει και κάθε φορά που ζητούσα κάτι, άρχιζε πάλι τα ίδια, προσκαλώντας με στο κρεβάτι του».

Η μητέρα μου έλεγε «Ξέρω τι κάνετε…»

Σύμφωνα με την κατάθεση της μικρής, ο πατριός όσο περνούσε ο καιρός γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός ενώ η σκληρή και άκαμπτη μητέρα φέρεται να εθελοτυφλούσε…

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε, με απείλησε πως αν δεν του καθίσω αυτός θα με βιάσει. Όταν κατάλαβε πως δεν πρόκειται να ενδώσω, ερχόταν συστηματικά στο κρεβάτι μου το βράδυ ή όταν έλειπε η μαμά μου και μου έκανε διάφορες χειρονομίες.

Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω και μερικές φορές το κατάφερνα. Άλλες δεν τα κατάφερνα, ενώ κάποιες φορές, φώναζα από τον πόνο που μου προκαλούσε (σ.σ αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις). Αυτό το τελευταίο, το έχει κάνει αρκετές φορες αλλά εγώ δεν τόλμησα να ζητήσω ποτέ βοήθεια, γιατί η μητέρα μου είμαι σίγουρη πως δεν θα με πίστευε και θα έπαιρνε το μέρος του. Πάντως πιστεύω πως τόσο καιρό που γινόταν αυτό η μητέρα μου είχε καταλάβει και μάλιστα μια φορά την άκουσα να του λέει «ξέρω τι κάνετε». Αυτός ρώτησε «τι κάνουμε;» αλλά η μαμά μου δεν απάντησε.

Τελευταία φορά που προέβη ο πατριός μου στις παραπάνω ενέργειες ήταν την περασμένη εβδομάδα που θα πηγαίναμε εκδρομή με το σχολείο. Εγώ του ζήτησα να με αφήσει κι αυτός για μια ακόμη φορά μου είπε πως θα με άφηνε μόνο αν κοιμόμουν μαζί του. Του είπα για μια ακόμα φορά ψέματα αλλά δεν κοιμήθηκα και τότε μου απαγόρευσε να πάω εκδρομή. Για τους λόγους αυτούς έφυγα απ’ το σπίτι και δεν θέλω να γυρίσω ποτέ ξανά πίσω. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του πατριού μου».

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε το κοριτσάκι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας περιέγραψε πιο αναλυτικά, όλα όσα φρικτά υπέστη από τον Αλβανό πατριό και τη μητέρα δυνάστη που επέμενε να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στα ανοσιουργήματα του συζύγου της και να την «σπάει στο ξύλο» για να συνετιστεί και να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Μια θλιβερή ιστορία, που θυμίζει το πονεμένο παραμύθι της Σταχτοπούτας, όμως με διαφορετικό φινάλε.

«Επιβεβαιώνω την αλήθεια όσων ανέφερα στους αστυνομικούς στους Παξούς. Όλα ξεκίνησαν το Γενάρη του 2016, όταν το σχολείο μου οργάνωσε εκδρομή για Αθήνα και για να συμμετάσχω έπρεπε να έχω περίπου 150 €. Έτσι ζήτησα από τη μητέρα μου και τον πατριό μου την άδεια για να πάω στην εκδρομή και τα χρήματα της συμμετοχής. Η μητέρα μου, μου είπε από την αρχή όχι, ενώ πατριός μου, μου είπε θα δούμε τι θα γίνει. Εκείνη την ημέρα και όταν η μαμά έφυγε, ο πατριός μου με ρώτησε αν θέλω να πάω στην εκδρομή. Εγώ του απάντησα ότι θέλω και αυτός μου είπε “καλά άμα κοιμηθείς μαζί μου, έχεις την άδεια να πας”.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Αναλυτικά τα προνόμια που θα αποκτήσουν οι τρίτεκνοι - Τι ισχύει για τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι: Τα προνόμια που αποκτούν - Τι θα ισχύει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις