Κρήτη: Tρία χρόνια με αναστολή στον 56χρονο που κατηγορούνταν ότι ασέλγησε σε βάρος 2 ανήλικων κοριτσιών
Ξέσπασαν οι γονείς στο άκουσμα της απόφασης – Άσκησε έφεση ο κατηγορούμενος που είναι θείος των 2 κοριτσιών

Οργή επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου στο άκουσμα της απόφασης για ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή η οποία επιβλήθηκε στον 56χρονο που κατηγορούνταν ότι ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών στα Χανιά. 

Οι γονείς ξέσπασαν με φωνές και ύβρεις όταν άκουσαν την απόφαση που εκδόθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Η έδρα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς κατά την προσωρινή του κράτηση αλλά απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του έντιμου βίου.

Ειδικότερα, ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 5/2 για την κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση προς το μικρότερο παιδί, μετατρέποντας τον κακουργηματικό χαρακτήρα σε πλημμεληματικό.

Επίσης τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ως προς το μεγαλύτερο παιδί κατά πλειοψηφία 5/2 δεχόμενο το δικαστήριο ότι υπάρχει παραγραφή λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις συνήγοροί του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την απόφαση του Δικαστηρίου, που του δίνει όπως είπαν τη δυνατότητα να επιστρέψει στο κοινωνικό σύνολο, ωστόσο επειδή ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόφαση θέλησε να ασκήσει έφεση, προκειμένου στο εφετείο να απαλλαχτεί από κάθε κατηγορία.

Ξέσπασε η μητέρα

Σημειώνεται ότι κατά την αποχώρηση των γονέων των συγγενών των δύο παιδιών η μητέρα ενός εκ των δύο κοριτσιών ξέσπασε εναντίον του εξαπολύοντας ύβρεις.

Η εισήγηση του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται νωρίτερα ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή των δύο κακουργημάτων σε πλημμελήματα, καθώς όπως ο ίδιος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ασελγείς πράξεις, αλλά για ασελγής χειρονομίες.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραγραφή του αδικήματος για το μεγαλύτερο παιδί, το οποίο είναι σήμερα 15 ετών και επί της ουσίας πρότεινε την ενοχή για το μικρότερο παιδί, προκαλώντας την απορία των δύο συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, αλλά και την σφοδρή αντίδραση των γονέων των δύο παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος θείος των δυο κοριτσιών που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και που πριν από 1,5 χρόνο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, κατά την απολογία του φέρεται για πολλοστή φορά να αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!