ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει ότι θα απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ
Ποιες είναι οι επικίνδυνες τάσεις και προκλήσεις που έχουν γίνει viral στο TikTok

Ολοένα και πληθαίνουν οι επικίνδυνες τάσεις και οι προκλήσεις που έχουν γίνει viral στο TikTok, με τους χρήστες να τις επαναλαμβάνουν και να τις αναρτούν στην πλατφόρμα, δίχως να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που διατρέχουν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες του Tik Tok στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.600.000, εκ των οποίων το 47%, σύμφωνα με τις ηλικίες που δηλώνουν οι χρήστες, είναι 18 – 24 ετών, το 24% είναι 25 – 34 ετών και το 10% είναι 13 – 17 ετών.

Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν στις διάφορες τάσεις του TikTok, που περιλαμβάνουν συνήθως διασκεδαστικές χορευτικές ρουτίνες, μίμηση τραγουδιών ή αστεία φίλτρα, όμως κάθε τόσο εμφανίζεται και κάποια επικίνδυνη πρόκληση ή τάση.

Οι επικίνδυνες προκλήσεις του Tik Tok

Μilk Crate Challenge 

Η πρόκληση “milk crate” ενθάρρυνε τους χρήστες του ΤikΤok να στοιβάζουν καφάσια γάλακτος ή μπύρας το ένα πάνω στο άλλο σε σχήμα πυραμίδας και να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πάνω σε αυτά με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουν την ισορροπία τους και να τραυματίζονται σοβαρά.

Basketball Beer Challenge 

Η πρόκληση του «μπάσκετ με μπουκάλια μπύρας» ενθάρρυνε τους χρήστες του TikTok να τοποθετούν ένα μπουκάλι μπύρας ή ένα κουτάκι πάνω σε μία μπάλα του μπάσκετ. Στη συνέχεια να την πετάνε στο έδαφος και να προσπαθούν να πιάσουν το ποτό. Ωστόσο, μερικές αποτυχημένες προσπάθειες κατέληξαν με τα μπουκάλια να αναπηδούν στα πρόσωπα των χρηστών, αλλά και ανυποψίαστων περαστικών, τραυματίζοντάς τους.

Cha Cha Slide 

Η πρόκληση Cha Cha Slide είναι εμπνευσμένη από το τραγούδι του DJ Casper, αλλά σε αντίθεση με τις περισσότερες τάσεις του TikTok, αυτή δεν περιλάμβανε χορό. Ορισμένοι χρήστες οδηγούσαν το αυτοκίνητό τους κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στον δρόμο.

Burning Mirror

Σε αυτήν την πρόκληση, οι χρήστες ψεκάζουν με εύφλεκτο υγρό έναν καθρέφτη και μετά του βάζουν φωτιά με σκοπό να φτιάξουν όμορφα φλεγόμενα σχήματα όπως καρδιά, αστέρι κλπ. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν τελικά με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Benadryl challenge

Η πρόκληση Benadryl ενθάρρυνε τους χρήστες του TikTok να πάρουν υπερβολικές ποσότητες του φαρμάκου διφαινυδραμίνη (Benadryl) για να έχουν παραισθήσεις. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζήτησε από το TikTok να αφαιρέσει τα βίντεο, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική λήψη του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή ακόμη και θάνατο.

Eye challenge

Το eye ehallenge ενθάρρυνε τους χρήστες του TikTok να γεμίσουν μια πλαστική σακούλα τροφίμων με ζελέ, απολυμαντικό χεριών, χλωρίνη και κρέμα ξυρίσματος και να την τοποθετήσουν κοντά στο μάτι τους, ισχυριζόμενοι ότι θα άλλαζε το χρώμα του.

Silhouette challenge

Η πρόκληση της σιλουέτας αφορά κυρίως τις γυναίκες. Ξεκινούν το βίντεο ντυμένες και αμέσως μετά εμφανίζονται με εσώρουχα ή γυμνές. Σύμφωνα με την πρόκληση θα πρέπει να φαίνεται μόνο η σιλουέτα τους.

Ωστόσο, το Silhouette Challenge δημιούργησε προβλήματα στους συμμετέχοντες όταν κάποιοι κατάλαβαν πώς να επεξεργάζονται τα βίντεο του TikTok ώστε να αποκαλύψουν τα σώματα των γυναικών. Ορισμένα από τα επεξεργασμένα βίντεο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεση των γυναικών που συμμετείχαν στην πρόκληση.

Coronavirus challenge

Τον Μάρτιο του 2021, μια πρόκληση σχετική με τον κορονοϊό κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να γλείφουν αντικείμενα που βρίσκονταν σε δημόσιους χώρους. Εκείνη την εποχή, το hashtag #coronaviruschallenge είχε σχεδόν 100 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Scalp popping

Η τάση αυτή προκαλούσε τους χρήστες να πιάσουν μια τούφα μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού τους και να την ξεριζώσουν απότομα. Οι χρήστες του TikTok ανέφεραν ότι ένιωσαν πόνο και απώλεια μαλλιών όταν δοκίμασαν την πρόκληση.

Burning pile challenge

Η τάση αυτή προκαλεί τους χρήστες του TikTok να κρατήσουν έναν αναπτήρα μπροστά από το πρόσωπό τους. Ωστόσο, όταν η σταρ του TikTok Madi Monroe δοκίμασε την τάση, τα μαλλιά της πήραν φωτιά.

Ενέσεις με υαλουρονικό οξύ

Στο TikTok έχουν εμφανιστεί βίντεο με ανθρώπους που κάνουν μόνοι τους ενέσεις υαλουρονικού οξέος στο δέρμα τους. Οι ειδικοί προειδοποίησαν τους χρήστες του TikTok ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες.

Αποτρίχωση με ζάχαρη

Η αποτρίχωση με ζάχαρη, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σπιτικού μείγματος ζάχαρης, λεμονιού και ζεστού νερού, το οποίο στη συνέχεια εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για αποτρίχωση, υπάρχει εδώ και αιώνες. Ωστόσο, όταν η τεχνική αποτρίχωσης άρχισε να κερδίζει έδαφος στο TikTok, οι ειδικοί αναγκάστηκαν να προειδοποιήσουν ότι μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, μολύνσεις και ουλές αν γίνει λάθος.

Penny challenge

Η απίστευτα επικίνδυνη πρόκληση έδειχνε χρήστες του TikTok να τοποθετούν μερικώς έναν φορτιστή στην πρίζα, πριν ρίξουν ένα κέρμα στο κενό. Μόλις το κέρμα χτυπήσει τον φορτιστή, μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρικό σπινθήρα ή ακόμα και ηλεκτρική πυρκαγιά.

Skull breaker challenge

Η πρόκληση αυτή έχει οδηγήσει σε πολλούς τραυματισμούς, καθώς περιλαμβάνει δύο άτομα που κλωτσούν τα πόδια ενός τρίτου ατόμου, με σκοπό να πέσει κάτω στο έδαφος.

Πέτα το στον αέρα

Στην πρόκληση «throw it in the air» μια ομάδα φίλων στέκεται σε έναν κύκλο και κοιτάζει ένα κινητό τηλέφωνο που είναι τοποθετημένο στο έδαφος. Κάποιος ρίχνει ένα αντικείμενο στον αέρα και η πρόκληση είναι να μην κουνηθεί κανείς καθώς βλέπουν το αντικείμενο να πέφτει πάνω από το κεφάλι τους.

Πηγή: ertnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων