sillifthentes sepolia polytexneio 2020
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η δίκης της οικογένειας Καττή που είχε πέσει θύμα ακραίας αστυνομικής βίας κατά τη 17η Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι της στα Σεπόλια ξεκινά από την αρχή! - Τι καταγγέλλει η συνήγορος υπεράσπισης

Απαράδεκτη στάση τηρείται απέναντι στην οικογένεια Καττή που είχε πέσει θύμα ακραίας αστυνομικής βίας κατά τη 17η Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι της στα Σεπόλια. Ούτε λίγο ούτε πολύ η πρόεδρος του δικαστηρίου παύθηκε στην... τελευταία συνεδρίαση της δίκης, λόγω κωλυσιεργίας, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει από την αρχή.

«Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο καταδίκης για κανέναν κατηγορούμενο, διότι όλες οι κατηγορίες είχαν αποδειχθεί πέρα για πέρα κατασκευασμένες, με μάρτυρες, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι παύθηκε η Πρόεδρος του δικαστηρίου, για υποθέσεις που καθυστερούσε, μεταξύ άλλων και γι αυτήν την υπόθεση. Την τελευταία μέρα λοιπόν πριν εκδοθεί η απόφαση, η υπόθεση αναβάλλεται για να ξεκινήσει από την αρχή στις 14 Δεκεμβρίου του 2022», καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη, στο thepressproject.gr.

Η δικηγόρος πρόσθεσε ότι «ενημερωθήκαμε περισσότερο μετά από διαμαρτυρίες μας, από την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, η οποία μας είπε ότι μία από τις υποθέσεις για τις οποίες παύθηκε η Πρόεδρος ήταν και η δική μας, που κράτησε επτά μήνες». Το Πρωτοδικείο υποσχέθηκε πάντως στους συνηγόρους ότι με τη…δεύτερη, η δίκη, που λόγω πλήθους μαρτύρων είχε «περίπου 20 συνεδριάσεις», θα εξελιχθεί πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με την Αντωνία Λεγάκη,, η απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε στις 14 Απριλίου. Διευκρινίζεται ότι δεν αφορά μόνο μία πρόεδρο, αλλά μία σειρά αποφάσεων της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που με τρεις αποφάσεις της έχει απολύσει συνολικά 15 δικαστές και σε άλλους έχει επιβάλει προσωρινή παύση, βρίσκοντας, όπως ανακοινώθηκε σοβαρές καθυστερήσεις σε πάρα πολλές υποθέσεις.

Οι παύσεις δικαστικών δεν είναι κάτι πρωτοφανές για τη Δικαιοσύνη, ωστόσο, σύμφωνα με την Αντωνία Λεγάκη, «να παυθεί πρόεδρος ναι, γίνεται. Να παυθεί πρόεδρος σε αυτήν τη συνθήκη, να έχεις μία δίκη 7 μήνες και να γίνεται αυτό την τελευταία μέρα, όχι. Εμείς δικάσαμε Μάρτιο, στις 14 Απριλίου ήταν η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου και δεν μας δώσανε μία δικάσιμο για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Δεν είχαμε καμία δικάσιμο μέσα στον Απρίλιο».

Η δικηγόρος κατήγγειλε παράλληλα πως «για εμάς, είναι μία στημένη εξέλιξη, που σκοπό έχει τη ματαίωση μίας αθωότητας που ερχότανε με μεγάλη ορμή και μία προσπάθεια να ξαναπροσπαθήσουν οι μηχανισμοί, κατασταλτικοί και δικαστικοί, να καταδικάσουν την οικογένεια που βασάνισαν πριν από το σπίτι της στα Σεπόλια. Αυτή η φαρσοκωμωδία, ότι επειδή καθυστερήσατε την τελευταία μέρα αποφασίζουμε να το παμε από την αρχή, δείχνει τη μεθόδευση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia
Ακούστε επιτέλους τους μαθητές…
Η επιτυχία και η επιβίωση μέσα στο σχολείο και ειδικά στο λύκειο, φαντάζουν σαν ένα παιχνίδι επιβίωσης, με το υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο να βάζει...
Ακούστε επιτέλους τους μαθητές…