Πολυτεχνείο - Καταγγελία: Αστυνομικοί βασάνισαν τους συλληφθέντες στα Σεπόλια μέσα στο αστυνομικό τμήμα
Σε «αλληλουχία πράξεων βαριά κακουργηματικών» προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας για τις συλλήψεις στα Σεπόλια, όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη

Η δικηγόρος της οικογένειας Κατή που συνελήφθη την Τρίτη 17 Νοεμβρίου σχεδόν σύσσωμη (γιος, κόρη και πατέρας), Αντωνία Λεγάκη, περιγράφει στο κανάλι του Kontra, τις αδιανόητες επιθέσεις των αστυνομικών κατά ολόκληρης της οικογένειας του νεαρού Ορέστη Κατή που συνελήφθη στα Σεπόλια, έξω από το σπίτι του, μετά τη λήξη της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου.

Η δικηγόρος των συλληφθέντων μίλησε για μια «αλληλουχία πράξεων βαριά κακουργηματικών από μέρους της ΕΛΑΣ, η οποία αμέσως μετά το τέλος μιας πορείας απόλυτα ειρηνικής και με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία ληφθέντα».

Σύμφωνα με την ίδια, ενώ οι άνθρωποι αυτοί αποχωρούσαν ειρηνικά από το σταθμό Σεπολίων, η οικογένεια Κατή είχε την κακή τύχη να μη χρειάζεται να πάρει το μετρό, αλλά να μένει σε μια πολυκατοικία των Σεπολίων. Εκεί, λοιπόν, οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ πήραν εντολή και άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο στα στενά. 

Η μητέρα και ο γιός μπήκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας για να πάνε στο σπίτι τους και εκεί τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί, άρπαξαν το παιδί και άρχισαν να το χτυπάνε, ενώ όταν η μητέρα διαμαρτυρήθηκε δέχτηκε κι αυτή άγριο ξυλοδαρμό με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, της είπαν ότι εάν θέλει να δει το γιο της να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Στη συνέχεια, πατέρας και κόρη, μετέβησαν στο Α.Τ. Κολωνού για να δουν τον συλληφθέντα Ορέστη. 

Εκεί, έμαθαν ότι τους είπαν ψέματα και ότι ο συλληφθείς είχε μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Όταν ο πατέρας διαμαρτυρήθηκε, αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπούν, να τον πατάνε κάτω στο δρόμο, με αποτέλεσμα να πάθει διαγνωσμένο ισχαιμικό επεισόδιο, σύμφωνα πάντα με τη δικηγόρο. Η κόρη του άρχισε να φωνάζει, και τότε την άρπαξαν κι αυτήν από τα μαλλιά, την έσυραν μέσα στο Α.Τ. Κολωνού, μαζί μάλιστα με τον διαμαρτυρόμενο οικογενειακό φίλο που τους μετέφερε στο χώρο. Η κοπέλα γρονθοκοπήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό που φορούσε ενισχυμένα γάντια και ο οποίος την έβρισε αποκαλώντας την «πουτ@νάκι» και την έφτυσε στο πρόσωπο.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε και ο φίλος της οικογένειας όταν προσπάθησε να την προστατεύσει.

Η δικηγόρος κατέληξε ότι αναβαθμίζεται η δράση τέτοιων τμημάτων της αστυνομίας που κακοποιούν και ουσιαστικά βασανίζουν μέσα στο τμήμα προσαχθέντες.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα