pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
dimitris lignadis
Dimitris Kapantais / SOOC
Ο τρίτος καταγγέλλων βιασμό του από τον Δ.Λιγνάδη ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του ΜΟΔ - Άφαντος και σήμερα ο ένας εκ των μηνυτών

Στην κατάθεση του, 24 ετών σήμερα, φερόμενου θύματος βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, όταν ο καταγγέλλων ήταν 17 ετών, προχώρησε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζεται ο καλλιτέχνης για τέσσερις βιασμούς.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την υπεράσπιση του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να ζητά την αποβολή του συνηγόρου τού εν λόγω απόντος μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του φερόμενου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που φαίνεται να του χορηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Η κατάθεση του 24χρονου, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας- με την μητέρα του παράνομη μετανάστρια από την Ουκρανία, είναι η τρίτη που ξεκίνησε στο δικαστήριο, με τον τέταρτο καταγγέλλοντα, τρίτο στον κατάλογο του ΜΟΔ, να παραμένει άφαντος παρόλο που κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι δικαστές διέταξαν την βίαιη προσαγωγή του.

 

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η οικογένειά του αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα ενώ υφίστατο και σωματική κακοποίηση.

«Πολύ ξύλο, ζώνη, αφαγία. Τιμωρία μέχρι αίματος», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος ανέφερε ότι όταν η μητέρα του έκανε σχέση έφυγε από το σπίτι και τον είχε αφήσει μόνο του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο, το 2015 στο Μεταξουργείο, όπου καθόταν με τους φίλους του και τους πλησίασε ο καλλιτέχνης. Ήταν ο χρόνος, όπως κατέθεσε ο 24χρονος, που τον είχε εγκαταλείψει πλέον και η μητέρα του και ζούσε μόνος, χωρίς χρήματα και χωρίς να έχει μιλήσει σε κανέναν για την κατάσταση που ζούσε.

«Τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου του 2015 καθόμουν σε ένα παγκάκι στον Άγιο Παύλο με φίλους. Πέρασε και μας μίλησε. Στη συνέχεια έλαβα μήνυμα φιλίας το οποίο αποδέχτηκα γιατί με ενδιαφέρουν οι τεχνες και κατόπιν αυτού μου ζήτησε να βρεθούμε. Το σκέφτηκα στη αρχή αλλά μετά δέχτηκα. Συναντηθήκαμε 6-8 Φεβρουαρίου του 2015. Πήγα σπίτι του κι εκεί με ρώτησε αν θέλω να πάμε στα γενέθλια ενός φίλου του. Δέχτηκα. Πήγαμε σε ένα μαγαζι στην περιοχή του Συντάγματος,  καθίσαμε, ήπιαμε και το βράδυ με άφησε σπίτι μου. Μετά από αυτό μου πρότεινε να πάω σε καποιες παραστάσεις . Τότε πήγαινα Β/ Λυκείου, ήμουν 17 ετών», είπε ο μάρτυρας.

«Τον εμπιστεύθηκα. Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε "δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή". Ένοιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένοιωθα εμπιστοσύνη, γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένοιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου» είπε ο μάρτυρας στους δικαστές, συμπληρώνοντας πως μετά από περίπου ένα μήνα γνωριμίας με τον κατηγορούμενο, δέχθηκε την πρότασή του να μείνει στο σπίτι του.

Όπως ανέφερε: «Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε και κλειδιά ... Ένοιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένοιωθα υποχρέωση».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, λίγο διάστημα μετά την μετακόμισή του στο σπίτι του καλλιτέχνη, ο Δ.Λιγνάδης άσκησε σε τρεις περιπτώσεις σεξουαλική βία με τον ίδιο να παγώνει και μετά να κλαίει κρυφά. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος αργότερα άρχισε να του μιλάει άσχημα, είχαν τσακωμούς και τον πίεζε να πιάσει δουλειά ενώ, όπως είπε, δεν είχε χαρτιά παραμονής. Αναφέρθηκε επίσης και σε περιστατικό που είδε, με άλλον νεαρό.

Πρόεδρος: Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Σας είχε προσφέρει χασίς;

Μάρτυρας: Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλέσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε.

Ο 24χρονος ανέφερε ότι στην αρχή της συγκατοίκησής του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, εκείνος ήταν πολύ ευγενικός, αλλά μετά υπήρχαν εντάσεις. «Μου έλεγε να πιάσω δουλειά, αλλά δεν είχα χαρτιά…» είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε στο ακροατήριο το σκηνικό της κακοποίησής του, για το οποίο έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη: «Ένα βράδυ στις αρχές Μαρτίου του 2015 άνοιξε πάλι κουβέντα τι έχω κάνει στη ζωή μου, αν έχω κάνει σχέση. Του είπα πως όχι... Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι. με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα… Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω . Μου είπε ηρέμησε… Δεν μπορούσα να αντιδράσω, έκανα την πράξη με πολύ πόνο… Δεν ζήτησα ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε μου άρεσε ως άντρας. Δεν μίλησα, γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα… Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω».

Ο 24χρονος ανέφερε πως συνέχισε να μένει στο σπίτι του Λιγνάδη, γιατί δεν είχε που να πάει, αλλά και για να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία. Στη συνέχεια, υποστήριξε μια ακόμη φορά, όταν εκείνος βρισκόταν με έναν φίλο του στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος του κατηγορούμενου, ο κατηγορούμενος τον βίασε. Ο μάρτυρας ανέφερε: «Ήρθε ξαφνικά ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση. Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε. Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ό,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω».

Πρόεδρος: Στον φίλο σας δεν είπατε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ.

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα, απ' όσα έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.

Πρόεδρος: Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;

Μάρτυρας: Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.

Τέλος, ο νεαρός ανέφερε πως είχε δει μια ακόμη φορά τον κατηγορούμενο «με ένα παιδί σκουρόχρωμο, που ήταν στα τέσσερα». Όπως είπε, τότε ο σκηνοθέτης του ζήτησε να συνευρεθούν όλοι μαζί. «Εγώ δεν ήθελα και του το είπα» είπε ο μάρτυρας και υποστήριξε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης του απάντησε: «Μου το χάλασες».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα