«Πανεπιστημιακή Αστυνομία, πολιτικά φρονήματα και άγιος o θεός» το νέο μότο Πορτοσάλτε
Ζητούσε από τον συνταγματολόγο Κοντιάδη δήλωση πολιτικών φρονημάτων επειδή τάχθηκε ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Βασιλικότερος του βασιλέως. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς χαρακτηρισμούς που αρμόζουν στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος δεν δίστασε ούτε λίγο ούτε πολύ να ζητήσει στον αέρα δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τον συνταγματολόγο, καθηγητή του Παντείου και διευθυντή του Ιδρύματος Τσάτσου, Ξενοφών Κοντιάδη.

Τα αμάρτημά του; Είναι ότι τάσσεται ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Το γεγονός αυτό αρκούσε ώστε ο γνωστός δημοσιολόγος να ρωτάει ξανά και ξανά στον αέρα ποια είναι τα πολιτικά του φρονήματα, πού ανήκει πολιτικά, αν είναι μέλος κόμματος και εάν είναι σύμβουλος κάποιου πολιτικού αρχηγού.

Πληρωμένη απάντηση πήρε όμως από τον ίδιο τον Ξενοφών Κοντιάδη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά:  «Ο κ. Προτοσάλτε είπε πριν από λίγο στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ καμιά 30αριά φορές το όνομά μου, ρωτώντας τους συνομιλητές του πού ανήκω πολιτικά, αν είμαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αν συμβουλεύω κάποιον πολιτικό αρχηγό, αν κάποιο κόμμα υιοθετεί τις απόψεις μου περί πανεπιστημιακής αστυνομίας κλπ, επειδή τόλμησα ως συνταγματολόγος, δικηγόρος και πανεπιστημιακός να αντιταχθώ στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ετοιμάζω μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων (μήπως χρειαστεί και δήλωση μετανοίας φοβάμαι) για να ησυχάσει ο άνθρωπος--και βέβαια επικοινώνησα με το ΣΚΑΙ για να δώσω το τηλ μου αν θέλει να του πω τα πάντα για μένα και να αρχίσει μια ωραία φιλία. Ευελπιστώ να λάβω και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να βρω δουλειά και να βγάλω διαβατήριο».

Ολομέλεια = πλειοψηφία κατά τον Πορτοσάλτε

Πέρα από την πολιτική ουσία της θέσης του κ. Πορτοσάλτε και τον ρόλο που έχει αναλάβει ως λαγός ακόμη πιο αντιδραστικών αλλαγών και υπερασπιστής του συστήματος που τόσο πολύ λατρεύει το εν λόγω περιστατικό έχει και την... πλάκα του.

Την λεπτομέρεια ανέφερε στο υστερόγραφο της ανάρτησής του ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «ΥΓ. Μόλις μου τηλεφώνησε...Όταν του είπα ότι δεν είμαστε με τους "μπαχαλάκηδες" (μπας και βρούμε λεξιλόγιο επικοινωνίας) ούτε εγώ ούτε οι 6 δικαστές που μειοψήφησαν, εξεπλάγη, εξερράγη: "Μα αφού είναι Ολομέλεια, πώς υπάρχει μειοψηφία;" με ρώτησε επίμονα. "Αφού είναι Ολομέλεια", επέμεινε, "δεν μπορεί να υπάρχει μειοψηφία, Ολομέλεια σημαίνει όλοι". Τα παιδιά στο γραφείο που με άκουγαν να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι και στην Ολομέλεια υπάρχει μειοψηφία, έπεσαν κάτω..».


Βέβαια πάντα με τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε αναρωτιόμαστε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα