ειδικη αγωγή
Δημήτρης Κουτσούμπας
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Τα βάλατε με τους φασίστες, τους απομονώσατε, μαζί με το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Διεκδικήσατε και κερδίσατε το δικαίωμά σας για δωρεάν σίτιση» επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΑΠΘ - Τι είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Κάνατε κουρελοχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πάλη των φοιτητών απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης είναι σημαντική» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Δεν είστε μόνοι, σηκώστε το κεφάλι, έχετε δικαιώματα, μην αφήσετε να μετατρέψουν την νέα γενιά σε σύγχρονους καλοκαιρινούς σκλάβους» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας, δεχόμενος χειροκροτήματα και συνθήματα από το κοινό, συμπληρώνοντας ότι «τώρα είναι πιο σημαντικό να δυναμώσει το φοιτητικό κίνημα στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης για δωρεάν σπουδές, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για επιστήμονες, χωρίς πανάκριβες εξετάσεις.

Οι συμφοιτητές σας του ΔΙΠΑΕ μίλησαν και έσπασαν το απόστημα της βίας και νοθείας που τιμήθηκε επί δεκαετίες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης».

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μείνει για πάντα λιμάνι των λαών»

Για την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «μπορούμε να βαδίσουμε μαζί όσοι δεν συμφωνούμε με την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «δεν θέλουμε ο λαός μας να γίνει θύτης των άλλων λαών, με κίνδυνο αυτός να γίνει το επόμενο θύμα. Αυτή είναι η περιβόητη δυτική ελευθερία της κυβέρνησης. Θέλουν να κάνουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ορμητήριο υποδοχής νατοϊκών και αμερικανικών στρατευμάτων, εμείς είμαστε εδώ για να τους πούμε πως θα είναι για πάντα το λιμάνι των λαών, και όχι ορμητήριο για τους μακελάρηδες».

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Δ. Κουτσούμπας είπε στους φοιτητές:

«Κάνατε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία.

Τα βάλατε με τους φασίστες, τους απομονώσατε, μαζί με το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Διεκδικήσατε και κερδίσατε το δικαίωμά σας για δωρεάν σίτιση».

«Η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων, δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο πλήρως απομακρυσμένο από τις ανάγκες των φοιτητών. Και όσο θα απομακρύνεται, τόσο θα μεγαλώνει η ανάγκη τους να το “περιφρουρούν” και να το “προστατεύουν” από τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Γι’ αυτό φέρνουν και την πανεπιστημιακή αστυνομία» επισήμανε.

Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής, υποστήριξε ότι οι φοιτητές μεταξύ άλλων θα πρέπει να διεκδικήσουν την κατάργησή της απ’ όλους τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς επίσης και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 825 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παρ. 1 του άρθρου 95 είναι προαιρετική και συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή τους.
ΥΠΑΙΘ: Στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών η ενδοσχολική επιμόρφωση και ο ηλεκτρονικός φάκελος
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Η κατάταξη στα ΜΚ της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το...
Η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών και από πότε ισχύουν οι μισθολογικές αλλαγές
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες
Το παιδί όταν έφθασε στο νοσοκομείο είχε μυδρίαση στους οφθαλμούς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του...
Τραγικό! 5χρονο παιδί μόλις ξύπνησε άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και πέθανε σε 2 ώρες