Thumbnail
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές μετά την εμφάνιση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Τι έδειξαν οι εξετάσεις των περιστατικών στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ μετά τα τρία πρώτα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που καταγράφηκαν στην χώρα μας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, εντοπίστηκαν τρία περιστατικά παιδιών με οξεία ηπατίτιδα που πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος», σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα δύο εξ αυτών, ηλικίας 14 μηνών και 10 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα (κοιλιακό άλγος και εμέτους) και πυρετό και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε αύξηση των ηπατικών ενζύμων (τρανσαμινάσες >500 IU/ml).

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στο «ΜEGA» για την νόσο των λεγεωνάριων, αλλά και για τα τρία πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας που εντοπίστηκαν σε παιδιά ανέφερε πως πιθανότατα η συγκεκριμένη νόσος κόστισε την ζωή του 7χρονου από την Θεσσαλονίκη.

«Οι πιθανές πηγές μόλυνσης από τη νόσο των λεγεωνάριων, οφείλονται στα συστήματα παροχής κρύου και ζεστού νερού σε πυργους ψύξης συστημάτων κλιματισμού, δηλαδή, εκεί που υπάρχουν κεντρικά σημεία όπου υπάρχει λιμνάζον νερό. Τα οικιακά συστήματα δεν θεωρούνται πηγές ανάπτυξης του βακτηρίου της λεγιονέλλας», ανεφερε αρχικά.

«Τα συμπτώματα είναι όπως αυτά της γρίπης, έχουμε υψηλό πυρετό, έντονο βήχα, προσβάλλεται το πεπτικό και το νευρικό σύστημα, αλλά αυτό ουσιαστικά καταλήγει σαν μία βαριά πνευμονία. Αυτή η πνευμονία εάν δεν αντιμετωπιστεί, υπάρχουν 30% πιθανότητες να επέλθει θάνατος», πρόσθεσε. «Τα kit που έχουν βγει είναι για τον χώρο και ουσιαστικά κάνουν ταχεία ανίχνευση του συγκεκριμένου βακτηρίου από νερά», πρόσθεσε η χημικός Κατερίνα Τσουγένη.

Για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά ο κ. Ανδρέου επεσήμανε πως, «Τρία πιθανά κρούσματα ανέφερε ο ΕΟΔΥ, για την οξεία ηπατίτιδα, και μπαίνουν στην παγκόσμια δεξαμενή επικίνδυνων κρουσμάτων, καθώς δεν πρόκειται για την κοινή ηπατίτιδα. Η οξεία ηπατίτιδα, πιθανότατα δημιουργεί και κλινική εικόνα, δεν είναι ασυμπτωματική».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή
Παρότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή
εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!