Ηπατίτιδα σε παιδιά: Παγκόσμιος συναγερμός από τον ΠΟΥ- Εντοπίστηκαν πάνω από 230 κρούσματα
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά παγκοσμίως - Τα περισσότερα εντοπίζονται στην Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να λαμβάνει δεκάδες ειδοποιήσεις για αδιευκρίνιστης αιτιολογίας κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, με συνολικά σχεδόν 230 πιθανά κρούσματα σ' ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.

«Έτσι, την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 κρούσματα είχαν επισημανθεί στον ΠΟΥ σε 20 χώρες, και περισσότερα από 50 άλλα κρούσματα ερευνώνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τις υπηρεσίες του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Τα κρούσματα αυτά επισημάνθηκαν σε τέσσερις από τις έξι περιφέρειες του ΠΟΥ», πρόσθεσε. Τα αίτια αυτών των σοβαρών φλεγμονών του ήπατος παραμένουν άγνωστα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ευρώπη, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηπατίτιδα αυτή πλήττει κυρίως τα παιδιά κάτω των 10 ετών και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ίκτερος, διάρροιες, εμετοί και κοιλιακοί πόνοι. Σε ορισμένα κρούσματα χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Τουλάχιστον ένα παιδί απεβίωσε.

Οι συνήθεις ιοί, στους οποίους οφείλονται οι οξείες ιογενείς ηπατίτιδες (από την Α ως την Ε), δεν έχουν εντοπισθεί σε κανένα από τα κρούσματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον ΠΟΥ.

Μια ανάλυση των μυστηριωδών αυτών κρουσμάτων ηπατίτιδας στις ΗΠΑ οδήγησε τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να προκρίνουν την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο ενός αδενοϊού, χωρίς ωστόσο να αποφανθούν οριστικά πως οφείλονται σ' αυτόν.

Οι αδενοϊοί είναι συνηθισμένοι ιοί και εν γένει περισσότερο γνωστοί για πρόκληση αναπνευστικών συμπτωμάτων, επιπεφυκίτιδας ή πεπτικών διαταραχών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν: «Σκέφτομαι ένα περιορισμένο πλήγμα»
Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης – Η αινιγματική δήλωση του Αμερικανού προέδρου που «παγώνει» τη διπλωματία
Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν: «Σκέφτομαι ένα περιορισμένο πλήγμα»
Όλγα Κεφαλογιάννη
Όλγα Κεφαλογιάννη: Παραιτήθηκε από την αγωγή σε βάρος του Μίνωα Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Όλγα Κεφαλογιάννη αποσύρει την αγωγή επιμέλειας – Θόρυβος και πολιτικές πιέσεις πίσω από την υπόθεση
Όλγα Κεφαλογιάννη: Παραιτήθηκε από την αγωγή σε βάρος του Μίνωα Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Συνάντηση ΑΣΕΠ με την ΟΙΕΛΕ
Συνάντηση ΑΣΕΠ και ΟΙΕΛΕ για το «εμπόριο» μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων
Κρίσιμη συνάντηση του Θάνου Παπαϊωάννου (ΑΣΕΠ) με την ΟΙΕΛΕ για τη «βιομηχανία» εικονικών τίτλων σπουδών
Συνάντηση ΑΣΕΠ και ΟΙΕΛΕ για το «εμπόριο» μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων