Επιδότηση 600 ευρώ στο ρεύμα: Πώς θα κάνετε αίτηση- Πώς υπολογίζεται το ποσό
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πλατφόρμα επιδότησης ρεύματος- 13 ερωτήσεις και απαντήσεις

Επίδομα έως 600 ευρώ θα λάβουν οι πολίτες μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να μειωθούν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος. Τον Ιούνιο αναμένεται να  ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική αποζημίωση των οικιακών καταναλωτών για τις πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών, από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο.

Το ποσοστό επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, ήτοι το 95% των νοικοκυριών. Εκτιμάται ότι το 30% των καταναλωτών ήτοι 1,3 εκατομμύρια καταναλωτές είναι αυτοί που θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά καθώς είχαν κατανάλωση πάνω από 300 κιλοβατώρες,που δεν έχει επιδοτηθεί από το κράτος.To μέτρο της επιστροφής αφορά τους μήνες έκδοσης των λογαριασμών και όχι την περίοδο κατανάλωσης, όπωςδιευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Πώς υπολογίζεται το ποσό

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός - Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής - Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Για παράδειγμα,εάν για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η ρήτρα αναπροσαρμογής έφτανε αθροιστικά τα 1.300 ευρώ και η κρατική επιδότηση ήταν 500 ευρώ, επί των 800 ευρώ της επιβάρυνσης που απομένει ο καταναλωτής θα λάβει εως 600 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Το κόστος της νέας παρέμβασης, με την απευθείας επιστροφή ποσού στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, υπολογίζεται στα 280 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Δείτε ΕΔΩ πώς θα κάνετε την αίτηση για την επιστροφή έως 600 ευρώ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα