mathimatika
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κατά το διάστημα 3-8 Μαΐου 2026 την 43η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ) στη Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κατά το διάστημα 3-8 Μαΐου 2026 την 43η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ) στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον σπουδαιότερο μαθηματικό διαγωνισμό παγκοσμίως, μετά τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, και διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κύρος του διαγωνισμού στη διεθνή μαθηματική κοινότητα οδήγησε  και άλλες χώρες πέραν των Βαλκανικών χωρών, από Ευρώπη, Ασία και Αφρική να ζητήσουν  να συμμετάσχουν.

Στην φετινή 43η ΒΜΟ συμμετέχουν 150 μαθητές/τριες από 11 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης  Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, και ως φιλοξενούμενες (guest countries): Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Κυργιστάν, Μαλαισία, Σαουδική Αραβία, Λιθουανία, Ουζμπεκιστάν, Γεωργία και Ελλάδα Β’ Ομάδα.

Η 43η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων επισυνάπτεται) θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 με την Τελετή Λήξης και απονομής των μεταλλίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην αίθουσα «Theodora», στο ξενοδοχείο CAPSIS.

Η διοργάνωση της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας αποτελεί κορυφαίο εκπαιδευτικό γεγονός και ύψιστη τιμή για την χώρα μας και πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τυχαίνει διεθνούς προβολής.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπολκ
Προσφυγή στο Στρασβούργο για το σκάνδαλο υποκλοπών – Σφοδρές αιχμές για θεσμική εκτροπή
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μεταφέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης και...
Προσφυγή στο Στρασβούργο για το σκάνδαλο υποκλοπών – Σφοδρές αιχμές για θεσμική εκτροπή