Τζανάκης για οξεία ηπατίτιδα: Πόσα παιδιά μπορεί να αρρωστήσουν στην Ελλάδα
Κακή ανάλυση ότι «νίκησαν» οι ανεμβολίαστοι – Να παραμείνει το μέτρο της μάσκας

Τον προβληματισμό και την ανασφάλεια που προκαλεί η ηπατίτιδα στους επιστήμονες εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι είναι αγνώστου αιτιολογίας.

Παράλληλα εκτίμησε τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να νοσήσουν λέγοντας: «Στην Αγγλία με περίπου 15 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί περίπου 120 παιδιά, που σημαίνει ότι έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό παιδιών. Κατ’ αναλογία, εάν έρθει στην Ελλάδα το πρόβλημα, θα έχουμε 12 με 15, άντε 20 παιδιά που θα έχουν αρρωστήσει».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC) σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά.

Την αρχή έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο

Σημειώνεται πως η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Είναι κακή ανάλυση το να λέει κανείς ότι «νίκησαν» οι ανεμβολίαστοι

Αναφερόμενος στην άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού σημείωσε: «Είναι μία τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, ζούμε στον «αστερισμό» της όμικρον 2. Τα πιστοποιητικά δεν έχουν πλέον αξία καθώς όλοι μπορούμε να μολυνθούμε και να μεταδώσουμε. Δεύτερον, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που έχει αναπτύξει ανοσία είτε από εμβολιασμό είτε από νόσηση, και πολλοί εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει ταυτόχρονα. Οι πιθανότητες να νοσήσει πλέον κανείς βαριά είναι ελάχιστες, συνεπώς μπορεί κανείς να ανασυστήσει την κανονικότητά του με προσοχή και εμβολιαζόμενοι για την υγεία μας και όχι για το πιστοποιητικό».

«Είναι κακή ανάλυση το να λέει κανείς ότι «νίκησαν» οι ανεμβολίαστοι, καθώς όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον ιό και θα νοσήσουμε κάποια στιγμή. Κανείς δεν ήθελε να απομονωθεί από την παρέα του ή να κλειστεί στο σπίτι. Εφόσον εμβολιαστούμε προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας. Φάνηκε, και η δυναμική του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς πολλοί πήγαν να εμβολιαστούν για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό», πρόσθεσε.

Η μάσκα να παραμείνει

Τέλος τόνισε ότι «τα μέτρα πρέπει να καταργηθούν με προσοχή, ωστόσο η μάσκα να παραμείνει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ανθρώπους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Image 2024-05-18
18 Μαΐου: Τα Μουσεία του Ε.Κ.Π.Α. γιορτάζουν την Διεθνή Μέρα Μουσείων / «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα»
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τη διεθνή μέρα μουσείων
18 Μαΐου: Τα Μουσεία του Ε.Κ.Π.Α. γιορτάζουν την Διεθνή Μέρα Μουσείων / «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα»
fysiki_b.jpg
Μειωμένοι Διορισμοί σε Φυσικούς: Η Ανάγκη Διδασκαλίας της Φυσικής από Ειδικευμένους Καθηγητές
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο κλάδος των Φυσικών, καθώς οι διορισμοί παραμένουν μειωμένοι
Μειωμένοι Διορισμοί σε Φυσικούς: Η Ανάγκη Διδασκαλίας της Φυσικής από Ειδικευμένους Καθηγητές